Terug naar het overzicht

09 december 2023

Cyberveiligheid met Microsoft 365 Training voor aanvalssimulaties

Phishing-aanvallen vormen een groot risico voor bedrijven wereldwijd, met aanzienlijke financiële schade als gevolg. Microsoft 365 biedt een effectieve oplossing met de Training voor aanvalssimulaties tool om gebruikers te trainen en bewust te maken van deze dreigingen.

Wat is Training voor aanvalssimulaties?

Deze tool in Microsoft 365 stelt organisaties in staat om realistische phishing-aanvallen te simuleren. Het doel is om werknemers bewuster te maken van phishing en hen te trainen in het herkennen en voorkomen van dergelijke aanvallen.

Training voor aanvalssimulatie

Belangrijkste Kenmerken:

  1. Realistische Simulaties: Verschillende soorten aanvalstechnieken worden nagebootst om gebruikers voor te bereiden op echte scenario’s.
  2. Beleidsbeheer en Gebruikersaudits: Hiermee kan een organisatie de reacties van gebruikers op gesimuleerde aanvallen beheren en analyseren.
  3. Rapportage en Analyse: Ingebouwde rapportagefuncties bieden inzicht in hoe gebruikers reageren op verschillende soorten phishing-pogingen.
  4. Trainingsinzichten: Geavanceerde analysefuncties helpen bij het bepalen van de effectiviteit van de training.

Voordelen voor Jouw Organisatie:

  • Verminderen van Risico’s: Door werknemers te trainen, verminder je de kans op succesvolle phishing-aanvallen.
  • Verhoogde Bewustwording: Werknemers worden vaardiger in het herkennen van verdachte e-mails.
  • Bescherming van Bedrijfsgegevens: Door het verhogen van de cyberveiligheid worden bedrijfsgegevens en processen beter beschermd.

Conclusie

Training voor aanvalssimulaties in Microsoft 365 is een essentieel onderdeel van een moderne cyberveiligheidsstrategie. Het biedt niet alleen training en bewustwording voor werknemers, maar draagt ook bij aan de algehele veiligheid van jouw organisatie. Voor meer informatie over de implementatie en het gebruik van deze tool, neem contact op met ALTA-ICT.

Meer weten?

Neem contact op
Training voor aanvalssimulatie