Terug naar het overzicht

23 november 2023

Microsoft’s SSE: Entra Internet & Private Access

In het hedendaagse digitale tijdperk zijn flexibele werkarrangementen en versnelde digitale transformatie de norm geworden. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor netwerkbeveiliging. Traditionele methoden voldoen vaak niet meer, omdat ze uitgebreide toegang tot bedrijfsnetwerken toestaan, wat risico’s verhoogt.

Om dit aan te pakken, heeft Microsoft twee innovatieve producten geïntroduceerd: Entra Internet Access en Entra Private Access. Deze maken deel uit van Microsoft’s Security Service Edge (SSE) oplossingen, die een moderne benadering bieden voor netwerkbeveiliging.

Entra Internet Access: Identiteitsgerichte Beveiliging

Entra Internet Access is een Secure Web Gateway die zich richt op de identiteit van gebruikers. Het biedt bescherming tegen kwaadaardig internetverkeer en onveilige inhoud, vooral handig voor gebruikers van Microsoft 365. Deze oplossing blokkeert toegang voor risicovolle gebruikers of apparaten, maar maakt essentiële functies zoals wachtwoordherstel toegankelijk. Het bijzondere aan Entra Internet Access is de integratie met Microsoft 365, waardoor het extra beveiliging biedt tegen data-exfiltratie en anonieme toegang, met verbeterde dreigingsdetectie en gebruikersauthenticatie.

Entra Private Access: Veilige Toegang tot Privé-applicaties

Entra Private Access is gebaseerd op Zero Trust principes en biedt een veilige toegang tot privé-applicaties, ongeacht de locatie van de gebruiker. Deze oplossing vervangt de traditionele VPN’s en voegt een extra laag van beveiligingscontroles toe, zoals multifactorauthenticatie en identiteitsbescherming. Het werkt zowel in hybride als multicloud-omgevingen en biedt geavanceerde toegangscontroles voor privé-applicaties.

Een Geïntegreerde Oplossing

De combinatie van Internet Access en Private Access vormt een uitgebreide SSE-oplossing. Ze bieden consistente connectiviteit over verschillende apparaten en netwerken heen. Deze oplossingen zijn diep geïntegreerd met Microsoft’s bredere beveiligingsportfolio en bieden een identiteitsgerichte benadering voor netwerkbeveiliging. Dit maakt het mogelijk om toegangsbeleid te verenigen en te versterken met continue toegangsevaluatie.

Microsoft's SSE oplossing

Conclusie

Met Entra Internet Access en Entra Private Access biedt Microsoft een moderne, identiteitsgerichte benadering voor netwerkbeveiliging, wat essentieel is in onze steeds veranderende digitale wereld. Deze oplossingen helpen organisaties om hun beveiligingsmaatregelen te versterken en aan te passen aan de huidige digitale uitdagingen, waardoor een veiligere en efficiëntere werkplek wordt gecreëerd.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft's SSE solutions, Entra Internet Access and Entra Private Access