Terug naar het overzicht

29 januari 2021

Microsoft Teams-update om het CPU- en RAM-gebruik van de app te verminderen

De afgelopen jaren zijn er enkele rapporten verschenen over prestatieproblemen bij het gebruik van Microsoft Teams op low-end Windows-apparaten. Meer gebruikers hebben ingestemd met hun feedback en het lijkt op dit moment vrij duidelijk dat Microsoft Teams niet is geoptimaliseerd voor alle low-end configuraties.

In een nieuwe statusupdate op het communityforum heeft Microsoft bevestigd dat het prestatieverbeteringen overweegt voor de Teams-desktopclient om het RAM- en CPU-gebruik te verminderen.

Microsoft verklaarde simpelweg dat het bezig is met prestatieverbeteringen en dat er geen details zijn verstrekt.

Het is geen geheim dat Microsoft Teams niet voor alle configuraties is geoptimaliseerd en het voelt volgens verschillende gebruikersrapporten laggy aan op apparaten met HDD. Het is onduidelijk waardoor prestatieproblemen worden veroorzaakt, maar uiteindelijk is bevestigd dat dit iets is waarvan het bedrijf zich terdege bewust is.

Nieuwe offline ervaring

Naast prestatieverbeteringen krijgt Microsoft Teams ook een nieuwe functie waarmee gebruikers verbonden blijven zonder een actieve internetverbinding. De nieuwe ervaring heet “Offline” -modus en zal in de komende weken worden uitgerold.

Deze nieuwe offlinemodus is ontworpen voor zowel de desktop- als webclients van Microsoft Teams. Als onderdeel van de uitrol van fase één verzendt Microsoft Teams de berichten automatisch binnen 24 uur zodra u verbinding heeft met internet.

Momenteel worden berichten niet bezorgd wanneer uw apparaat is losgekoppeld van een actieve internetverbinding. Wanneer dit gebeurt, wordt gebruikers gevraagd het opnieuw te proberen en de berichten te verwijderen.

Na de nieuwe update van de offlinemodus zal Microsoft deze niet-verzonden berichten maximaal 24 uur in een wachtrij plaatsen. Als uw bericht langer dan 24 uur niet is afgeleverd, moet u het bericht opnieuw verzenden.

Eind februari kunt u ook de niet-verzonden berichten bewerken, zodat uw collega’s het laatste bericht ontvangen.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Het laatste nieuws over Microsoft 365 en Teams wekelijks in jouw mailbox.