Terug naar het overzicht

07 december 2020

Microsoft Teams krijgt in december de optie ‘Niet op kantoor’ status.

De Microsoft Teams-desktopapp krijgt een nieuwe update waarmee gebruikers hun status kunnen instellen op ‘Niet op kantoor’. Het Microsoft 365 Roadmap-item suggereert een mogelijke release in december, waarbij de functie momenteel wordt gecategoriseerd als in ontwikkeling.

In tegenstelling tot Skype voor Bedrijven, staat Microsoft Teams momenteel niet toe dat gebruikers hun aanwezigheidsstatus wijzigen in ‘Niet op kantoor’ in de desktop-app. Ze moeten hun toevlucht nemen tot verschillende tijdelijke oplossingen, zoals het gebruik van Outlook om hun Teams-status zo in te stellen dat ze niet op kantoor verschijnen.

Nu breidt Microsoft zijn selectie van statuskeuzes uit met een nieuwe afwezigheidsoptie, waardoor het gemakkelijker wordt om anderen te laten weten dat ze niet beschikbaar zijn. Eenmaal ingesteld, geeft de app dit automatisch weer in de profielfoto van de gebruiker gedurende deze tijd. Bovendien is het statusbericht zichtbaar voor alle Teams-gebruikers die proberen contact op te nemen via chat, en Teams zal automatisch de Outlook-agenda en automatische antwoorden dienovereenkomstig bijwerken.

De optie lijkt misschien een kleine aanpassing, maar het kan levensreddend zijn voor gebruikers die hopen te ontsnappen aan de storm van waarschuwingen tijdens korte pauzes of vakanties. Het zou het voor hen gemakkelijker moeten maken om zonder zorgen van hun bureau af te stappen. Voor het geval je het hebt gemist, heeft Microsoft ook een functie Statusduur uitgerold waarmee gebruikers hun status voor een aangepaste periode kunnen instellen.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.