Terug naar het overzicht

07 juli 2024

Microsoft Teams Introduceert Administratieve Eenheden voor Mobiel Beheer

Microsoft Teams blijft zich ontwikkelen en biedt steeds meer functionaliteiten die bijdragen aan efficiënter samenwerken en beheren. De nieuwste toevoeging aan het platform is de introductie van administratieve eenheden. Deze functie maakt het mogelijk om Teams-omgevingen te beheren vanaf mobiele apparaten, een grote stap vooruit voor IT-beheerders en managers.

Wat zijn Administratieve Eenheden?

Administratieve eenheden (AUs) zijn segmenten binnen de Microsoft Teams-omgeving die IT-beheerders helpen om specifieke sets van gebruikers en resources te beheren. Deze segmentatie kan gebaseerd zijn op verschillende criteria, zoals:

 • Afdelingen 📊
 • Projectteams 📝
 • Locaties 🌍

Voordelen van Administratieve Eenheden

De introductie van administratieve eenheden biedt diverse voordelen:

 • Gerichte Beheeracties 🎯: IT-beheerders kunnen nu gerichte acties uitvoeren op specifieke groepen binnen de organisatie, zonder invloed op de hele organisatie.
 • Verbeterde Veiligheid 🔒: Beheer en beveiliging kunnen nu per eenheid worden aangepast, wat zorgt voor een betere controle over gevoelige informatie.
 • Flexibiliteit 📱: Dankzij de mobiele toegankelijkheid kunnen beheerders taken uitvoeren vanaf elk apparaat, waar ze ook zijn.

Mobiel Beheer

Een van de meest opvallende aspecten van deze update is de mogelijkheid om administratieve eenheden te beheren vanaf mobiele apparaten. Dit biedt tal van voordelen, zoals:

 • On-the-go Beheer 🚀: Beheerders hoeven niet langer achter hun desktop te zitten om belangrijke taken uit te voeren.
 • Snellere Reactietijd ⏱️: Problemen kunnen onmiddellijk worden aangepakt, ongeacht de locatie van de beheerder.
 • Gebruiksvriendelijke Interface 🖥️: De mobiele app is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, wat de ervaring voor beheerders verbetert.

Implementatie en Gebruik

Het implementeren en gebruiken van administratieve eenheden in Microsoft Teams is eenvoudig. Hier zijn de stappen om te beginnen:

 1. Toegang Krijgen tot de AU’s 🔑: Ga naar het beheerdersportaal van Microsoft Teams.
 2. Eenheden Creëren 🛠️: Maak nieuwe administratieve eenheden gebaseerd op de gewenste criteria.
 3. Toewijzen van Beheerders 👥: Wijs specifieke beheerders toe aan elke eenheid voor gerichte controle.
 4. Mobiele App Installeren 📲: Zorg ervoor dat de beheerders de nieuwste versie van de Microsoft Teams mobiele app hebben geïnstalleerd.

Conclusie

De introductie van administratieve eenheden in Microsoft Teams, gecombineerd met de mogelijkheid voor mobiel beheer, is een game-changer voor IT-beheerders. Het biedt een verhoogde flexibiliteit, betere beveiliging en gerichte beheeropties die essentieel zijn voor moderne organisaties.

Blijf op de hoogte van de laatste updates en functionaliteiten van Microsoft Teams om het meeste uit uw samenwerkingstool te halen!

Meer weten?

Neem contact op
Beheer Microsoft Teams administratieve eenheden