Terug naar het overzicht

12 november 2023

Microsoft Teams: 3D Innovatie in Virtuele Meetings

Microsoft Teams brengt virtuele vergaderingen naar een hoger niveau met de integratie van Microsoft Mesh, waarmee teamleden samen in een virtuele ruimte kunnen komen, zonder VR-headset. Deze innovatie is een belangrijke verschuiving van Microsoft’s oorspronkelijke visie voor Mesh, een platform bovenop Azure, en markeert een nieuwe fase in Microsoft’s VR/AR-ambities.

De Transformatie van Microsoft Mesh

Ondanks recente veranderingen in het bedrijf, zoals het vertrek van HoloLens-baas Alex Kipman en het sluiten van AltspaceVR, blijft Microsoft Mesh bestaan als een afzonderlijk platform, maar nu meer geïntegreerd in Teams. Volgens Nicole Herskowitz, vicepresident van Microsoft Teams marketing, is het doel Mesh te integreren in de dagelijkse werktechnologie van mensen.

Nieuwe Dimensies in Teams Vergaderingen

Met Mesh in Teams kunnen gebruikers virtuele marshmallows roosteren en deelnemen aan interactieve activiteiten, wat een nieuwe vorm van teambinding in 3D-omgevingen creëert. Deze integratie maakt Teams-vergaderingen meeslepender, zelfs zonder VR-headset, waarbij 2D-gebruikers als een webcamvenster in een 3D-omgeving verschijnen.

Het Creëren van Natuurlijke Interacties

Microsoft gebruikt ruimtelijke audio en audiozones in Mesh, waardoor meerdere mensen tegelijkertijd kunnen converseren zonder elkaar te overstemmen. Dit bevordert natuurlijke gesprekken die vaak ongemakkelijk zijn in standaard Teams, Zoom of andere vergadersoftware.

teams mesh

Microsoft’s Ambities in Gemengde Realiteit en de Toekomst van Mesh

Ondanks de uitdagingen om de wereld te overtuigen van immersieve vergaderingen, ziet Microsoft AR als een platform voor de toekomst, gericht op zowel frontliniewerkers als informatiearbeiders. De integratie van Mesh in Teams streeft ernaar een ervaring te bieden die verder gaat dan traditionele vergaderformaten.

AI en de Toekomst van 3D Vergaderingen

Microsoft voegt AI toe aan al zijn producten, waardoor de mogelijkheden voor generatieve AI in 3D-vergaderingen toenemen. Yancey Smith, algemeen directeur van Microsoft’s mixed reality commerciële en consumentenbedrijven, licht toe dat er plannen zijn om AI te gebruiken voor het genereren van whiteboards en objecten in deze virtuele ruimtes.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Mesh into Teams for immersive 3D meetings