Terug naar het overzicht

24 februari 2021

Microsoft kondigt Office 2021 aan voor Windows en macOS.

Microsoft kondigde deze week de nieuwste update van hun productiviteitssuite, Office 2021, aan in een blogpost van Jared Shapiro, Microsoft 365’s Corporate Vice President. Hij kondigde ook Office Long Term Servicing Channel (LTSC) aan voor bedrijven die een statische langetermijnoptie voor de software nodig hebben.

Net als de vorige release, Office 2019, is Office 2021 ontworpen voor persoonlijke en kleine zakelijke gebruikers die zich niet willen abonneren op de cloudservice van het bedrijf, Microsoft 365.

Hoewel we nog niet de volledige details hebben over wat voor soort functiewijzigingen of toevoegingen Office 2021 in petto heeft, wijst The Verge erop dat Microsoft waarschijnlijk eerst grote veranderingen in Office-producten zal doorvoeren in hun op abonnementen gebaseerde Microsoft 365.

Shapiro zegt in de blogpost dat Office 2021 gedurende vijf jaar wordt ondersteund en dat de prijzen voor de eenmalige aankoop hetzelfde blijven voor persoonlijke en kleine zakelijke gebruikers, hoewel de prijs van Office Professional Plus, Office Standard en individuele Office-app aankopen zullen met 10% toenemen.

Office 2021

Office LTSC is er voor bedrijven die een tijdvergrendelde Office-optie nodig hebben

“De cloud is waar we investeren, waar we innoveren, waar we de oplossingen ontdekken die onze klanten helpen om iedereen in hun organisatie te helpen, zelfs als we ons allemaal aanpassen aan een nieuwe wereld van werk”, schrijft Shapiro. “Maar we erkennen ook dat sommige van onze klanten een beperkte reeks vergrendelde scenario’s moeten inschakelen, en deze updates weerspiegelen onze toewijding om hen te helpen in deze behoefte te voorzien.”

De nieuwe Office LTSC-optie van Microsoft is bedoeld voor commerciële activiteiten die om welke reden dan ook hun software niet vaak of zelfs helemaal niet kunnen bijwerken, hetzij uit praktische noodzaak of uit wettelijke naleving.

“Nieuwe Office LTSC-functies omvatten toegankelijkheidsverbeteringen, mogelijkheden zoals Dynamic Arrays en XLOOKUP in Excel, donkere modusondersteuning voor meerdere apps en prestatieverbeteringen in Word, Excel, Outlook en PowerPoint”, schrijft Shapiro. Het wordt niet geleverd met Skype voor Bedrijven, maar wel met Microsoft Teams.

Office 2021 apps

Het heeft geen cloudtoegang, maar net als bij eerdere releases, wordt Office LTSC aangeboden met een eeuwigdurende, apparaatgebaseerde licentie. Microsoft is van plan om in april een preview van Office LTSC uit te brengen, met een volledige release ergens later dit jaar. Er is nog geen bericht wanneer Office 2021 beschikbaar zal zijn, hoewel het bedrijf niet van plan is om voorafgaand aan de release een preview uit te brengen.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.