Terug naar het overzicht

17 september 2024

Copilot Pages: AI-gedreven Samenwerking in Microsoft 365

Microsoft heeft gisteren een nieuwe feature aangekondigd, Copilot Pages, dat een revolutie belooft te brengen in de manier waarop teams samenwerken door middel van AI. Deze innovatie maakt deel uit van de bredere uitrol van de Microsoft 365 Copilot-suite en biedt een canvas voor “multiplayer AI-samenwerking.”

Wat is Microsoft Copilot Pages? 📄

Copilot Pages is ontworpen als een platform waar gebruikers samen met Microsoft’s Copilot chatbot kunnen werken aan pagina’s die in real-time worden aangepast en bewerkt. Het biedt een unieke manier van samenwerken waarin AI en mensen op één plek samenwerken.

  • Samenwerking in real-time: Gebruikers kunnen samen met collega’s content bewerken, waarbij de Copilot suggesties doet vanuit data, bestanden en het web.
  • Nieuw werkpatroon: Microsoft noemt dit een compleet nieuw werkpatroon waarin AI en mensen naadloos samenwerken om documenten en projecten op te bouwen.
  • Delen en integreren: Pagina’s kunnen eenvoudig via een link worden gedeeld en bewerkt zoals in een gedeeld Word-document. Bovendien kunnen ze worden ingesloten in andere pagina’s als componenten.

Voordelen voor Bedrijven 🏢

Voor bedrijven biedt Copilot Pages tal van voordelen, waaronder efficiëntere workflows en verbeterde samenwerking. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  • Snellere contentcreatie: Met AI-gestuurde suggesties kunnen teams sneller en efficiënter documenten creëren, van projectplannen tot vergaderverslagen.
  • Integratie met BizChat: Gebruikers kunnen data uit werkbestanden of het web halen om complexe taken te automatiseren, zoals het maken van zakelijke presentaties.
  • Naadloze toegang: Meer dan 400 miljoen mensen hebben toegang tot Copilot via hun Microsoft Entra-account, waardoor deze tool breed inzetbaar is in bedrijven van alle soorten en maten.

Copilot Agents: Virtuele Collega’s voor Taken Automatiseren 🤝

Naast Pages lanceert Microsoft ook Copilot Agents, die functioneren als virtuele collega’s. Deze agents kunnen repetitieve taken automatiseren, zoals het beheren van e-mailinboxen of het invoeren van data.

  • Automatisering: In plaats van te wachten op gebruikersvragen, kunnen Copilot Agents proactief werken, bijvoorbeeld door taken te voltooien of gegevens te beheren.
  • Toegankelijkheid: Met de nieuwe Copilot Studio kunnen gebruikers eenvoudig zelf Copilot Agents aanmaken binnen BizChat of SharePoint, wat bedrijven meer controle geeft over hoe AI wordt ingezet.
copilotpages

Bron: Microsoft

Waarom Dit Belangrijk Is voor de Toekomst van Werk 🚀

Copilot Pages en Agents veranderen de manier waarop bedrijven werken. Ze bieden niet alleen tijdbesparing, maar zorgen ook voor een diepere integratie van AI in dagelijkse workflows. Dit stelt bedrijven in staat om sneller te reageren op veranderingen en biedt mogelijkheden voor meer samenwerking tussen teams en afdelingen.

Conclusie

De lancering van Microsoft Copilot Pages is een grote stap richting een AI-gedreven toekomst waarin samenwerking en automatisering centraal staan. Of het nu gaat om het creëren van nieuwe documenten, het automatiseren van taken, of het verbeteren van bedrijfsprocessen, Copilot biedt een robuust platform dat bedrijven helpt te groeien in een snel veranderende wereld.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft’s Copilot Pages