Terug naar het overzicht

25 april 2024

Microsoft 365 introduceert Multi-Tenant Organisatiehooks

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan geavanceerde samenwerkingstools binnen organisaties urgenter dan ooit. Microsoft heeft hierop gereageerd met een spannende update voor Microsoft 365: de introductie van multi-tenant organisatiehooks. Hier is alles wat je moet weten over deze doorbraak!

Wat zijn Multi-Tenant Organisatiehooks?

Het is onderdeel van Microsoft Entra ID, stellen bedrijven in staat om meerdere tenants binnen een enkele organisatie te groeperen. Deze functionaliteit is cruciaal voor bedrijven die uitbreiden, fusies ondergaan of hun bedrijfsunits herstructureren.

Voordelen van Multi-Tenant Organisatiehooks:

  • Vereenvoudigd Beheer: Beheerders kunnen nu gemakkelijker meerdere tenants beheren, wat leidt tot lagere kosten en complexiteit.
  • Verbeterde Samenwerking: Maakt naadloze samenwerking tussen verschillende tenants mogelijk via Microsoft Teams en Viva Engage.
  • Beveiliging en Compliance: Helpt bij het implementeren van Zero Trust-netwerktoegang door gebruikerspermissies strikt te beheren.

Hoe Werkt Het?

  1. Vorming van Multi-Tenant Organisaties: Dit begint met een uitnodigings- en acceptatieprocedure tussen tenantbeheerders.
  2. Externe Leden Toevoegen: Zorgt ervoor dat gebruikers correct worden toegevoegd aan elkaars systemen voor samenwerking.
  3. Voltooi Configuratievereisten: Afhankelijk van de behoeften moeten bepaalde configuratie-eisen worden voldaan voor een optimale ervaring.

Conclusie

De nieuwe multi-tenant organisatiehooks van Microsoft 365 brengen een revolutie teweeg in hoe bedrijven opereren en samenwerken op een wereldwijd platform. Met deze tools zijn bedrijven beter uitgerust om de uitdagingen van moderne bedrijfsvoering het hoofd te bieden en de productiviteit te verhogen.

Meer weten?

Neem contact op
Multi-tenant organizationhooks