Terug naar het overzicht

15 mei 2024

Kies de Juiste Power BI Licentie: Een Vergelijking

Bij het implementeren van Power BI binnen je organisatie, is het kiezen van de juiste licentie essentieel om zowel kosten te beheren als de benodigde functionaliteiten te waarborgen. In deze blog nemen we een kijkje naar de Power BI Pro en Power BI Premium PPU licenties, en wanneer je voor elk van deze zou moeten kiezen. 📊

Power BI Pro: Perfect voor Basisbehoeften 🚀

  • Gebruikersgericht: Power BI Pro is ideaal als je een oplossing zoekt die gericht is op individuele gebruikers of kleine teams binnen de organisatie.
  • Licensering: Elk lid van het team moet over een Pro licentie beschikken om rapporten te kunnen creëren, delen en consumeren.
  • Toegang: Gebruikers met deze licentie kunnen rapporten inzien die gedeeld zijn binnen de organisatie, of via een app met ‘read-only’ toegang binnen de Premium capaciteiten.
  • Kosten-effectief: Deze licentie is een voordelige keuze als de basisvereisten van je team het toelaten.

Power BI Premium: Uitgebreide Mogelijkheden en Schaalbaarheid 🌐

  • Enterprise-gericht: Power BI Premium is ontworpen voor grotere organisaties die behoefte hebben aan een breed scala aan BI-mogelijkheden.
  • Flexibele toegang: Met de Premium PPU licentie kunnen ook niet-licentiehouders rapporten inzien, mits deze zijn gepubliceerd binnen de Premium capaciteit.
  • Grotere datasets: Premium gebruikers genieten van meer gegevenscapaciteit en snellere verwerking, wat essentieel is voor grotere datasets.
  • Geavanceerde beveiliging en administratie: Biedt uitgebreidere controle- en beveiligingsopties, ideaal voor gevoelige data en compliance-vereisten.

Conclusie

De keuze tussen Power BI Pro en Premium hangt sterk af van je organisatorische behoeften en de schaal waarop je Power BI wenst te gebruiken. Voor kleinere teams of basisrapportage is Power BI Pro vaak voldoende. Echter, voor grotere organisaties of geavanceerde BI-behoeften is de Premium licentie de betere optie vanwege de uitgebreidere capaciteiten en toegankelijkheidsopties.

Wil je meer weten over hoe Power BI je business kan transformeren? Blijf ons volgen voor meer updates en tips! 🌟

Meer weten?

Neem contact op
Power BI licenties