Terug naar het overzicht

17 november 2020

Met Microsoft Teams kunt u nu meer werkplek-apps rechtstreeks in vergaderingen gebruiken.

Microsoft introduceert de mogelijkheid om populaire werkplek-apps zoals Asana te integreren in vergaderingen op zijn Teams-samenwerkingsplatform. Teamvergaderingen waren voorheen beperkt tot chats en kanaalcommunicatie, maar nu kunnen gebruikers 20 nieuwe apps in hun vergaderingen integreren. U kunt bijvoorbeeld een project dat in Asana is gebouwd, rechtstreeks met anderen bespreken en wijzigen in een Teams-vergadering.

De nieuwe apps voor vergaderingen voegen zich bij de meer dan 700 die al beschikbaar zijn in de Teams App Store, zei Microsoft.

werkplek-apps rechtstreeks in teamvergaderingen

Het bedrijf maakt ook zijn Power Platform, dat low-code tools biedt om apps, chatbots en workflows te bouwen en te implementeren, rechtstreeks binnen Teams beschikbaar. De Power Apps-app voor Teams is een maker-studio waar gebruikers app-gegevens en verbindingen kunnen beheren en app-interfaces kunnen bouwen en wijzigen.

De Power Automate-app voor Teams heeft een workflowontwerper en sjablonen om gebruikers te helpen bij het automatiseren van routinetaken, en met de Power Virtual Agents-app voor Teams kunnen gebruikers low-code bots bouwen, implementeren en beheren.

Power Apps in Microsoft Teams

Bovendien stelt Microsoft zijn Dataverse for Teams, een low-code dataplatform, algemeen beschikbaar voor gebruik in Teams om beheerders te helpen de gegevens te beheren die worden gebruikt om apps en andere processen in Teams te bouwen.

Microsoft Teams heeft nu 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, een stijging van meer dan 50 procent ten opzichte van slechts zes maanden geleden. Hoewel Teams meer een Slack-concurrent is, heeft het een hele reeks nieuwe videoconferentiefuncties toegevoegd om te profiteren van het aantal mensen dat vanuit huis werkt vanwege de pandemie om beter te kunnen concurreren met Google Meet, Zoom en anderen. Microsoft heeft een Together-modus toegevoegd waarmee deelnemers virtueel naast elkaar kunnen zitten, en het heeft meer apps van derden beschikbaar gemaakt voor gebruik tijdens Teams-vergaderingen.

Bron: theverge

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.