Terug naar het overzicht

07 december 2023

Hoe Microsoft 365 Copilot Op de Juiste Manier Te Gebruiken

Microsoft 365 Copilot, een baanbrekende generatieve AI-tool van Microsoft, speelt een cruciale rol in het verbeteren van productiviteit en werkprestaties. Het effectief gebruiken van deze tool is essentieel voor veel organisaties en vereist de juiste implementatie, configuratie en strategie.

Overzicht van Microsoft 365 Copilot

M365 Copilot onderscheidt zich van andere “Copilot”-oplossingen van Microsoft door generatieve AI-capaciteiten toe te voegen aan Microsoft 365-apps zoals Word, Outlook en Teams. Het integreert Microsoft 365-beveiliging, identiteit, privacy en compliance-beleid en biedt real-time intelligente assistentie via een combinatie van LLM’s, voorgetrainde modellen en inhoud in Microsoft Graph.

Aan de Slag met M365 Copilot

Voor het gebruik van M365 Copilot is een licentie van $30 per gebruiker per maand nodig, plus een bestaande Microsoft 365-licentie. Gebruikers hebben ook Microsoft Entra ID, OneDrive-accounts, Outlook-accounts, Microsoft Teams, Microsoft Loop en Microsoft Whiteboard nodig.

M365 Copilot in Verschillende Apps

M365 Copilot past zijn functionaliteit aan voor specifieke toepassingen binnen de Microsoft 365-apps, zoals:

 • Word: Helpt gebruikers met het efficiënt en creatief transformeren van inhoud, inclusief het opstellen van nieuwe documenten en het onthullen van wijzigingen in samenwerkingsdocumenten.
 • PowerPoint: Transformeert geschreven documenten in presentaties, integreert met DALL-E voor het genereren van afbeeldingen en biedt mogelijkheden voor het aanpassen van lay-outs en animaties.
 • Excel: Analyseert en begrijpt gegevens, suggereert nieuwe formules en biedt “wat-als”-scenario’s.
 • Outlook: Helpt gebruikers om hun inbox te beheren en snelle communicatie met berichtsuggesties te faciliteren.
 • Teams: Biedt samenvattingen van gesprekken, organiseert belangrijke discussiepunten en acties, en identificeert personen voor opvolging.
 • Whiteboard: Helpt bij het starten en verbeteren van het ideatieproces en visualiseert gesproken discussiepunten in Teams-vergaderingen.
 • Microsoft Loop: Vergemakkelijkt samenwerking tussen AI en mensen, ondersteunt het creëren en delen van prompts en organiseert projecten en vergaderrecaps.
 • OneNote: Helpt gebruikers bij het plannen, organiseren en beheren van hun inhoud.

Microsoft 365 Chat en Intelligente Zoekfunctie

Microsoft 365 Chat combineert de kracht van LLM’s met het internet voor productiviteitsverhoging, terwijl Intelligent Search het mogelijk maakt om uw volledige set Dataverse-apps te doorzoeken met natuurlijke taalprompts.

Power Platform en Graph Connectors

Bedrijven kunnen Copilot gebruiken om real-time gegevens te verkrijgen uit kritieke applicaties via Microsoft 365 Power Platform en externe gegevensbronnen aansluiten op Microsoft Graph.

Tips voor Succes met Microsoft 365 Copilot

Enkele cruciale tips voor het effectief gebruiken van M365 Copilot zijn:

 1. Effectief Prompts Gebruiken: Het is belangrijk om Copilot gedetailleerde context en parameters te geven voor de beste resultaten.
 2. Adoptie Stimuleren: Train uw teams en deel relevante informatie om een soepele overgang naar het gebruik van AI-tools te waarborgen.
 3. Copilot Personaliseren: Pas uw Copilot aan uw specifieke bedrijfsgevallen en scenario’s aan met Copilot Studio.
 4. Copilot Veilig Houden: Zorg voor de juiste beveiligingsniveaus en train uw teamleden in het veilig gebruik van Microsoft 365.
 5. Begrijp de Beperkingen van Copilot: Wees bewust van de beperkingen van AI en controleer de nauwkeurigheid van de antwoorden.

Conclusie

M365 Copilot heeft het potentieel om de manier waarop teams werken te transformeren door taken te stroomlijnen en creativiteit te bevorderen. Een juiste implementatie en gebruik van Copilot in de diverse Microsoft 365-apps is cruciaal voor het realiseren van deze voordelen.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft 365 copilot