Terug naar het overzicht

18 november 2023

Global Secure Access: Microsoft’s Nieuwe Beveiligingsoplossing

De nieuwe preview-functie van Microsoft, Global Secure Access, markeert een belangrijke stap vooruit in netwerkbeveiliging en toegangsbeheer. Hier is een uitgebreide uitleg over wat het is en wat het kan doen, gebaseerd op de beschikbare informatie:

Wat is Global Secure Access?

Global Secure Access is een term die Microsoft gebruikt voor haar Security Service Edge (SSE) oplossing, die bestaat uit Microsoft Entra Internet Access en Microsoft Entra Private Access. Deze diensten zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een moderne, gedigitaliseerde werkplek waar applicaties en data steeds vaker naar de cloud verhuizen. Global Secure Access, gebouwd op de principes van Zero Trust, streeft ernaar de toegang tot applicaties en data veiliger en efficiënter te maken​​.

Belangrijkste Kenmerken van Global Secure Access

Microsoft Entra Internet Access

  1. Veilige Toegang: Het beveiligt toegang tot Microsoft 365, SaaS en openbare internettoepassingen, terwijl het gebruikers, apparaten en data beschermt tegen internetdreigingen.
  2. Identiteitsbewust SWG: De Secure Web Gateway (SWG) van Microsoft Entra Internet Access is gericht op identiteits- en apparaatbewustzijn en is momenteel beschikbaar in een openbare preview​​.
  3. Verbeterde Beveiligingsfuncties: Het omvat functies zoals het voorkomen van het hergebruik van gestolen tokens, het toepassen van universele tenantbeperkingen om gegevenslekken te voorkomen, en het verbeteren van de precisie van risicobeoordelingen​​.

Microsoft Entra Private Access

  1. Toegang tot Privébronnen: Het biedt beveiligde toegang tot privé, bedrijfseigen bronnen, zowel voor gebruikers in kantoren als op afstand, zonder de noodzaak van een traditionele VPN.
  2. Ondersteuning voor Hybride en Multicloud Omgevingen: Gebruikers kunnen verbinding maken met privé-apps in diverse omgevingen vanaf elk apparaat en netwerk.
  3. Per-App Adaptieve Toegang: Dit biedt een meer granulaire beveiliging dan een VPN, met toegang gebaseerd op Conditional Access-beleid​​.

Voordelen van Global Secure Access

  • Vereenvoudigd Beleidsbeheer: Met Microsoft Entra ID kunnen toegangsbeleidsregels eenvoudiger beheerd en georkestreerd worden voor werknemers, zakenpartners en digitale werklasten.
  • Realtime Monitoring en Aanpassing: Organisaties kunnen continu gebruikerstoegang monitoren en aanpassen afhankelijk van veranderingen in toestemmingen of risiconiveaus.
  • Wereldwijd Netwerk: Global Secure Access maakt gebruik van Microsoft’s Wide Area Network, dat 140+ landen en 190+ netwerk edge locaties beslaat, voor een optimale verbinding van gebruikers en apparaten met publieke en private bronnen​​.

global-secure-access-diagram

Door de implementatie van deze geavanceerde toegangscontrolesystemen kunnen organisaties hun netwerkbeveiliging versterken en zich aanpassen aan de steeds veranderende eisen van het digitale landschap. Deze nieuwe functionaliteiten van Microsoft bieden een robuuste en flexibele oplossing voor moderne beveiligingsuitdagingen.

Meer weten?

Neem contact op
Global Secure Access