Terug naar het overzicht

16 december 2023

Geadvanceerde E-mail Beveiliging: Bescherming door ALTA-ICT

In een tijdperk waarin cyberdreigingen steeds geraffineerder worden, is het cruciaal voor bedrijven om hun e-mailbeveiliging te versterken. ALTA-ICT introduceert een geavanceerde, geïntegreerde oplossing voor e-mailbeveiliging, speciaal ontworpen om de veiligheid van uw e-mailcommunicatie te waarborgen.

Wat is Advanced Email Beveiliging van ALTA-ICT?

Deze oplossing, aangedreven door geavanceerde AI-technologie, biedt een krachtige, automatische verdediging tegen phishing-aanvallen, waaronder spear phishing en business email compromise (BEC). Het systeem monitort voortdurend communicatiepatronen en onderschept verdachte e-mails, waardoor het risico op datalekken en andere veiligheidsincidenten aanzienlijk wordt verminderd​​.

Kernfuncties

  1. Drielagige Beveiliging: De oplossing bestaat uit drie geavanceerde beveiligingslagen die uw organisatie beschermen tegen e-mailaanvallen. Dit omvat automatische detectie en quarantaine van kwaadaardige e-mails.
  2. AI-gedreven Automatisering: Gebruikt AI en machine learning om dreigingsgegevens te verzamelen en zich voortdurend aan te passen aan evoluerende bedreigingen, waardoor 99% van de geavanceerde e-mailaanvallen worden gestopt voordat ze werknemers bereiken​​.
  3. Integratie met Bestaande Platforms: De oplossing integreert naadloos met bestaande e-mailplatforms, waaronder Google Workspace en Microsoft 365, en biedt real-time analyse van berichten zonder vertraging in e-mailbezorging​​.

Extra Voordelen

  • EmployeeShield en Phish911: Deze functies stellen werknemers in staat om proactief verdachte e-mails te markeren en te isoleren, waardoor een cultuur van waakzaamheid en verantwoordelijkheid onder medewerkers wordt bevorderd​​.
  • Naadloze Workflow: Omdat de oplossing volledig cloud-gebaseerd is, vereist het geen installatie van agents, wat zorgt voor een ononderbroken workflow en maximale productiviteit.
  • Kostenbesparend en Efficiënt: Een simpele, geautomatiseerde en kosteneffectieve e-mailbeveiliging en phishingverdedigingsplatform​​.

Verhoog de Bewustheid van E-mailgebruikers met Veiligheidsbanners

De banner die u in de afbeelding ziet, is een voorbeeld van een veiligheidsfunctie die vaak wordt toegevoegd aan e-mailsystemen om gebruikers te helpen bewuster te zijn van mogelijke veiligheidsrisico’s. Deze specifieke banner informeert de ontvanger dat de afzender, gucciworld@email.gucci.com, nooit eerder e-mails naar uw organisatie heeft gestuurd. Dit is een belangrijke waarschuwing, omdat het kan duiden op een poging tot phishing, waarbij een kwaadwillende partij probeert zich voor te doen als een betrouwbare entiteit om gevoelige informatie te verkrijgen.

email banner

De banner heeft twee interactieve elementen die de gebruiker in staat stellen om actie te ondernemen:

  1. Report Phishing: Hiermee kan de gebruiker de e-mail als verdacht rapporteren. Dit is nuttig voor IT-beveiligingsteams om verdere analyse uit te voeren en indien nodig actie te ondernemen om de organisatie te beschermen.
  2. Remove Banner: Als de gebruiker vertrouwd is met de afzender en zeker weet dat de e-mail veilig is, kan hij/zij kiezen om de waarschuwingsbanner te verwijderen. Dit kan voorkomen bij vals-positieve detecties, waarbij het systeem ten onrechte een legitieme afzender markeert als verdacht.

Deze banners zijn effectief in het verhogen van de waakzaamheid onder gebruikers en bieden een directe manier om potentieel gevaarlijke e-mails te beheren. Ze spelen een cruciale rol in de verdedigingsstrategie van een organisatie tegen e-mail-gebaseerde dreigingen en helpen om een cultuur van veiligheidsbewustzijn te bevorderen.

Waarom kiezen voor ALTA-ICT’s Advanced Email Beveiliging?

  • Bescherming tegen Diverse Dreigingen: Verdedigt tegen een verscheidenheid aan bedreigingen via e-mail, waaronder phishing en spear phishing, BEC, account overname, identiteitsvervalsing, malware en ransomware​​.
  • Strategische Zet voor Bedrijfsbeveiliging: Een technologische en strategische oplossing om uw bedrijf te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen.

Conclusie

ALTA-ICT’s Advanced Email Beveiliging is een essentiële stap om uw bedrijf te beschermen in de steeds veranderende wereld van cyberbeveiliging. Neem vandaag nog contact op met ALTA-ICT om uw e-mailbeveiliging naar een hoger niveau te tillen en uw organisatie te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen.

Meer weten?

Neem contact op
Advanced email security