Terug naar het overzicht

06 januari 2024

Externe Gebruikerstoegang Beheer in Microsoft 365 met ALTA-ICT

In de flexibele samenwerkingsomgeving van Microsoft 365 is er vaak onzekerheid over gebruikerstoegang en -permissies. Dit kan leiden tot ongeautoriseerd delen van gevoelige informatie en uitdagingen in het beheren van externe toegang tot vertrouwelijke gegevens​​.

Het Probleem van Onbeheerde Externe Accounts

Externe gebruikers kunnen op verschillende manieren toegang krijgen tot interne bronnen, waaronder directe toegang via externe gebruikersaccounts en via externe deellinks. Dit brengt aanzienlijke risico’s voor de gegevensbeveiliging met zich mee, vooral wanneer dergelijke toegangen onbeheerd en ongecontroleerd blijven na de voltooiing van projecten​​.

ALTA-ICT’s Oplossing

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, biedt ALTA-ICT een robuuste Governance oplossing. Onze tool geeft een compleet overzicht van zowel interne als externe gebruikersacties over SharePoint Online, Teams, Microsoft 365 Groepen en OneDrive. Gebruikers, leden, gastgebruikers en deellinks kunnen met één klik worden toegevoegd of verwijderd, terwijl de permissieniveaus van externe gebruikers en de toegangsverleners inzichtelijk worden​​.

Voordelen van ALTA-ICT’s Governance Tool

  • Zichtbaarheid van externe gebruikers die toegang hebben tot specifieke SharePoint-sites.
  • Snel identificeren van groepen en teams met gastgebruikers.
  • Rapporteren over externe gebruikers die toegang hebben tot specifieke delen van de tenant.
  • Genereren van een lijst van alle anonieme deellinks binnen de gehele Teams-omgeving.
  • Automatische beoordeling van externe deling en gastgebruikers.
  • Genereren van een audittrail van de activiteiten van externe gebruikers​​.

Bescherming van Gevoelige Gegevens

Met ALTA-ICT’s oplossing kunnen organisaties continu toezicht houden op wie toegang heeft tot hun gevoelige gegevens in Microsoft 365, en zorgen voor naleving van compliance. Dit versterkt de algemene beveiliging en integriteit van de IT-omgeving​​.

Conclusie

De externe gebruikerstoegangsbeheeroplossing van ALTA-ICT biedt een essentiële laag van beveiliging en beheer voor organisaties die Microsoft 365 gebruiken. Het stelt hen in staat om proactief hun digitale omgeving te beveiligen en te voldoen aan compliance-eisen. Neem contact op met ALTA-ICT voor een op maat gemaakte governancestrategie die past bij uw organisatie.

Meer weten?

Neem contact op
Externe Gebruikerstoegang Beheer in Microsoft 365