Terug naar het overzicht

10 mei 2024

Drie Technologietrends om in 2024 in de Gaten te Houden

De wereld van technologie is constant in beweging. Met de snelle ontwikkeling van nieuwe tools en technologieën, is het belangrijk om bij te blijven met de laatste trends. Dit jaar zijn er drie belangrijke ontwikkelingen die elke tech-enthousiast en professional zou moeten volgen. Laten we deze trends eens nader bekijken! 🚀

1️⃣ Microsoft Copilot in Nederland

 • Lancering: Recent is de Nederlandse versie van Microsoft Copilot gelanceerd.
 • Testfase: Bij Infradax zijn we druk bezig met het testen van deze innovatieve AI-tool. De eerste resultaten zijn veelbelovend en laten een brede toepasbaarheid zien.
 • Praktische Toepassingen: Microsoft Copilot lijkt voor bijna elke use case een oplossing te bieden. Dit opent nieuwe deuren voor efficiëntie en effectiviteit binnen organisaties.
 • Deelname en Ondersteuning: Wij zijn enthousiast om onze ervaringen te delen en organisaties te helpen ontdekken hoe Microsoft Copilot hen kan ondersteunen. #MicrosoftCopilot

2️⃣ NIS2-Richtlijn

 • Introductie: De NIS2-richtlijn, een belangrijke EU-regulering op het gebied van cybersecurity, staat op het punt van kracht te worden.
 • Voorbereidingen: Organisaties zijn druk bezig met het implementeren van de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen die door NIS2 worden vereist.
 • Bewustwording en Implementatie: De acceptatie van deze beveiligingsstandaarden groeit. Ongeacht of het wettelijk verplicht is, het volgen van de NIS2 richtlijnen is essentieel voor elke moderne organisatie.
 • Onze Rol: Wij bieden expertise en ondersteuning bij het implementeren van deze cruciale beveiligingsmaatregelen.

3️⃣ SOC & SIEM Oplossingen

 • Groeiende Vraag: Er is een toenemende vraag naar geavanceerde Security Operations Centers (SOC) en Security Information and Event Management (SIEM) systemen.
 • Regelgeving en Prioriteit: Deze trend wordt niet alleen gedreven door nieuwe regelgeving maar ook door de verhoogde prioriteit die organisaties aan cybersecurity geven binnen hun budgetten.
 • Versterking van Beveiliging: Als experts in dit veld zien wij dit als een uitgelezen kans om organisaties te ondersteunen bij het versterken van hun beveiligingsarchitectuur.

Deze trends tonen aan hoe dynamisch de technologiebranche blijft en benadrukken het belang van voortdurende innovatie en beveiliging. Voor elke organisatie die voorop wil blijven lopen, is het essentieel om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en proactief te handelen.

🔍 Ben je geïnteresseerd in meer informatie over deze trends of heb je ondersteuning nodig bij het implementeren ervan binnen jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Laten we samen de toekomst van technologie veilig en innovatief vormgeven!

Meer weten?

Neem contact op
Drie Technologietrends om in 2024 in de Gaten te Houden