Terug naar het overzicht

30 januari 2024

Azure Private Link: Veilig en Privé in de Cloud

In een tijdperk waarin bedrijven massaal de overstap naar de cloud maken, wordt de behoefte aan veilige en privéconnectiviteit met cloudservices steeds groter. Microsoft Azure speelt in op deze behoefte met een service genaamd Azure Private Link. Maar wat is Azure privé Link precies en hoe kan het uw bedrijf ten goede komen? Laten we deze vragen verkennen en de voordelen van Azure privé Link uitdiepen.

Wat is Azure Private Link?

Azure privé Link biedt private connectiviteit van een virtueel netwerk naar Azure-platformservices (PaaS), door de klant beheerde of gedeelde partnerservices. Het vereenvoudigt de netwerkarchitectuur en beveiligt de verbinding tussen endpoints in Azure door gegevensblootstelling aan het openbare internet te elimineren.

Hoe Werkt Azure Private Link?

Azure privé Link maakt een privé-eindpunt in uw virtueel netwerk en kent dit een IP-adres toe uit uw adresruimte voor virtuele netwerken. Dit privé-eindpunt fungeert als een netwerkinterface voor de Azure-service of de applicatie in uw eigen virtueel netwerk. Het verkeer tussen uw virtueel netwerk en de service verloopt via het Microsoft-ruggengraatnetwerk, waardoor de noodzaak om uw service aan het openbare internet bloot te stellen, wordt weggenomen.

Belangrijkste Voordelen van Azure Private Link

Privétoegang tot Azure-services

Met Azure privé Link kunt u uw virtueel netwerk verbinden met Azure-services met behulp van privé-eindpunten. Serviceproviders kunnen hun services binnen hun virtueel netwerk aanbieden, en consumenten kunnen deze services binnen hun lokale virtueel netwerk benaderen. De Private Link-platform zorgt voor de connectiviteit tussen de consument en services over het Azure-ruggengraatnetwerk.

Toegang vanaf Locaties en Gekoppelde Netwerken

Azure Private Link biedt de mogelijkheid om services die in Azure draaien vanaf locaties te benaderen via ExpressRoute privé-koppeling, VPN-tunnels en gekoppelde virtuele netwerken met privé-eindpunten. Het is niet nodig om ExpressRoute Microsoft-koppeling te configureren of het internet over te steken om de service te bereiken.

Bescherming Tegen Datalekken

Een privé-eindpunt wordt gekoppeld aan een instantie van een PaaS-resource in plaats van aan de gehele service. Consumenten kunnen alleen verbinding maken met de specifieke resource, en toegang tot enige andere resource in de service wordt geblokkeerd.

Wereldwijd Bereik

Met Azure privé Link kunt u privé verbinding maken met services die in andere regio’s draaien. Het virtuele netwerk van de consument kan zich in één regio bevinden en verbinding maken met services achter Private Link in een andere regio.

Uitbreiding naar Uw Eigen Services

Azure privé Link stelt u in staat uw service privé beschikbaar te stellen aan consumenten in Azure. Door uw service achter een standaard Azure Load Balancer te plaatsen, kunt u deze beschikbaar maken voor Private Link.

Beschikbaarheid en Monitoring

Zowel Private Endpoint als Private Link-service zijn algemeen beschikbaar. Verschillende Azure PaaS zullen op verschillende tijdschema’s deelnemen aan Azure privé Link. Azure Private Link is ook geïntegreerd met Azure Monitor voor het archiveren van logs en het streamen van events.

Aan de Slag

Azure Private Link kan helpen het verkeer tussen Azure-services en andere applicaties te beveiligen. Het gebruik van Azure privé Linkom verbinding te maken met bijvoorbeeld een Azure SQL Database, waarbij een Private Endpoint wordt gecreëerd voor de SQL Server, biedt een veilige verbinding en is een uitstekend voorbeeld van de toepassing van deze service.

In de dynamische wereld van cloudtechnologieën biedt Azure privé Link een essentiële laag van beveiliging en privacy, die essentieel is voor moderne bedrijven die naar de cloud migreren. Het verstevigt niet alleen uw cloudinfrastructuur maar zorgt ook voor een geruststellende gemoedsrust door het beveiligen van gevoelige gegevens en diensten tegen externe bedreigingen.

Meer weten?

Neem contact op
Azure Private Link