WIE ZIJN WIJ?

Maak kennis met de drijvende kracht achter ons bedrijf.

ICT zonder zorgen

Ontzorging op ICT-gebied zorgt ervoor dat u zich volledig
op uw werk kunt richten. Wij willen daarin graag met u meedenken.
Wij leveren diensten op het gebied van online werken, server- en werkplekbeheer, beveiliging, kantoorautomatisering en heel veel meer.

Microsoft Office 365 combineert de vertrouwde Microsoft Office desktop suite met cloud-gebaseerde versies van de nieuwste generatie communicatie en samenwerkingsdiensten van Microsoft.

Met de Office 365 toepassingen kunnen je klanten bestanden maken, bewerken en delen vanaf elk device, met wie dan ook en in real time. Met een actief Microsoft 365-abonnement krijg je altijd de nieuwste versies van deze toepassingen. Je mag ze op maximaal vijf computers (pc of Mac) gebruiken. Je werkt altijd met de nieuwste versie en kunt dus profiteren van de nieuwste toepassingen zonder te hoeven updaten. Als je daarentegen een enkele licentie voor Office koopt, geldt deze voor slechts één computer. Voor alle Microsoft 365-producten sluit je een abonnement af en betaal je een maandbedrag. Klik hier voor onze Microsoft Office 365 diensten.

Het zwaartepunt van cloud computing zit in automatisering. Ofwel het vervangen van menselijke arbeid. Met deze automatisering kun je computers laten samenwerken om bronnen (resources) te leveren zoals rekenkracht en data.

Cloud computing heeft dus niets met het internet te maken, ondanks dat cloud computing vaak aangeboden en ontsloten wordt via het internet. Je kunt cloud computing dus prima realiseren binnen je eigen muren, al mis je hier potentieel bepaalde voordelen mee.

Ook de leveringsvormen (bij NIST Service modellen) zoals infrastructuur as a service, platform as a service en software as a service hebben niets te maken met cloud computing. Cloud computing kan prima zonder deze service modellen en je komt deze ook gewoon tegen zonder cloud computing. Ik zeg niet dat leveringsmodellen Iaas, Paas en Saas slecht zijn, integendeel, ik vind ze heel waardevol, maar ze staan los van cloud computing.

Ook cloud en cloud computing kunnen prima zonder elkaar. Cloud is niet anders dan een synoniem voor het internet.

Wil je gebruik maken van cloudservices? Doe je dat misschien al? Weet ja dan waar jouw data staan? Maakt het eigenlijk wel uit?

Cloudservices zijn er in allerlei soorten en maten. Van de ruwe  vorm (infrastructure as a services, het huren van virtuele machines  en storage) via platform as a service (het draaien van  zelfbouwapplicaties op een platform) tot volledige software as a  service (zoals Gmail of Linkedin). Welke vorm je ook kiest, overal  worden data opgeslagen. Meestal bedrijfsgevoelige data. Van e-mails met gevoelige inhoud tot en met complete klantgegevensbestanden.

Al deze data worden opgeslagen ergens in de cloud. En in de SLA  staat ongetwijfeld dat de data veilig worden bewaard (is dat zo? Kijk je jouw SLA er even op na?). Je weet echter meestal niet waar jouw  gegevens staan. En ja, dat maakt uit. Hoe zou je je voelen als jouw klantgegevens zijn opgeslagen op een server in Oezbekistan? Of in China? Hoe veilig is jouw data in een land dat cybercrime niet in het wetboek van strafrecht heeft staan?

Maar vergeet ook de politiek correcte landen niet! Als jouw data worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten, vallen ze onder het Amerikaans recht. Onder bijvoorbeeld de Patriot Act kan de  Amerikaanse overheid op elk moment jouw data inzien, ook zonder dat je dat weet.

In ieder geval valt jouw opgeslagen informatie niet onder de Nederlandse privacywetgeving. Het kan zijn dat jouw bedrijfsmodel het niet toestaat dat informatie in andere landen wordt opgeslagen of dat informatie moet vallen onder het Nederlands recht.

Deze aspecten moeten goed worden beoordeeld voordat informatie in de cloud wordt opgeslagen. Weet jij waar jouw data zich bevinden?

ALTA-ICT

ALTA-ICT is een business-to-business IT-dienstverlener die zich richt op service en meerdere ICT-diensten levert. Core business is hierbij het bieden van ondersteuning, advies, monitoring, beheer & onderhoud en het implementeren van IT-oplossingen. IT-oplossingen kunnen vari√ęren van Back-up, Opslag, Webhosting, Microsoft 365 en Microsoft Azure met moderne en slimme Cloud oplossingen. Wij ondersteunen graag √ļw zakelijk succes.

ServiceDesk

De ServiceDesk staat klaar om u te helpen

Altijd daar voor jou

Maak een ticket aan bij onze ServiceDesk. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Contact Us

DIENSTEN

Wij zorgen ervoor dat u zich volledig op uw werk kunt richten.

Ontzorging op ICT-gebied.

Wij ondersteunen en bieden oplossingen om te voldoen aan de wensen van eindgebruikers en de eisen van de organisatie.

Contact Us

IT SECURITY

Informatiebeveiliging of IT-Security is niet meer weg te denken.

Kracht van the cloud

Een op IT beveiliging gerichte risicoanalyse resulteert in een verzameling van beveiligingsmaatregelen.

Contact Us

DE NIEUWE ROL VAN IT.

Wat klopt is dat IT een andere betekenis zal krijgen. IT als afdeling waar veel geld naartoe wordt gepompt en veel systemen niet werken zal niet langer bestaan.

De constatering dat IT niet langer relevant is kan waar zijn als je de definitie van IT niet verandert en aanpast aan de veranderende technologie. IT krijgt een proactieve missie: het doel om geld te verdienen voor een bedrijf door effectief, afgemeten, effici√ęnt gebruik te maken van technologie. Of het nu gaat om een beslissing e-mail uit te besteden of om een op maat gemaakt systeem te bouwen voor een klant, of een website binnen het Amazon cloudplatform te bouwen of te investeren in ontwikkelaars die applicaties maken die de concurrentie de loef afsteken, de conclusie blijft hetzelfde.

IT is geen commodity. De waarde van IT gaat niet naar een nulpunt als nu meer mensen eigen computers, websites en apps krijgen. Nee, het tegendeel is waar ‚Äď IT is de plek waar klanten voor een bedrijf gewonnen worden. Er worden relaties verbeterd, gecre√ęerd en uitgebreid omdat het mogelijkheden schept zaken te doen die nooit eerder zijn vertoond.

Kijk maar eens naar de Amazon Elastic Compute Cloud. Vijf jaar geleden bestond deze niet. Vandaag kun je een virtuele server met een paar muisklikken aanmaken tegen zeer lage kosten. Vijf jaar geleden had je daar voor duizenden euro‚Äôs tijd en hardware voor nodig. Wat gebeurt er wanneer technologie gemeengoed wordt? Het cre√ęert aantrekkelijke, waardevolle en rijke ervaringen. Is de IT-afdeling niet uitstekend in staat om ons die richting in te begeleiden?

Natuurlijk doet IT ter zake. Zeker in tijden waarin technologie in razend tempo evolueert. IT is belangrijker dan ooit. Het wint klanten voor een bedrijf; het is een cruciaal wapen, een competitief voordeel en een noodzakelijk onderdeel voor ieder bedrijf dat wil blijven bestaan.

0%
Beschikbare Uptime
0%
Beschikbare Uptime
0%
Beschikbare Uptime
image

PROFIEL ALTA-ICT

Is jouw organisatie al klaar voor de toekomst? Ik ben jouw partner voor de implementatie en ondersteuning van de nieuwste cloud oplossingen.

Altagracia Martes
Altagracia MartesMicrosoft IT Specialist & Owner
“Je moet nooit denken in problemen, maar in √≥plossingen. Uitdagingen aangaan. Als je dat voor je klanten doe dan ga je ook doelgericht en gestructureerd richting de finish. Bovendien is het belangrijk om niet in hokjes te denken. Dat kan nieuwe invalshoeken en creatieve idee√ęn opleveren met de ‚Äúwow-factor‚ÄĚ. En d√°√°r d√≥en we het voor!”
logo_microsoft-certification

ALTA-ICT beschikt over de kennis en certificaten om Microsoft-oplossingen te adviseren, implementeren en ondersteunen.

microsoft msce
microsoft mcse
microsoft mcsa
CONTACT ONS