Terug naar het overzicht

13 december 2023

Windows 365 Boot: Snelle Toegang tot Cloud PC’s

Windows 365 Boot is een innovatieve oplossing van Microsoft die het mogelijk maakt voor gebruikers om direct in te loggen op hun W365 Cloud PC vanaf fysieke apparaten. Dit maakt het gebruik van gedeelde apparaten in werkomgevingen zoals ziekenhuizen, verkoopafdelingen en callcenters efficiënter en veiliger.

Wat is Windows 365 Boot?

W365 Boot stelt beheerders in staat om Windows 11 fysieke apparaten zo te configureren dat gebruikers:

  • Niet hoeven in te loggen op hun fysieke apparaat.
  • Direct kunnen inloggen op hun W365 Cloud PC op hun fysieke apparaat.

Wanneer een gebruiker zijn fysieke apparaat aanzet en inlogt, logt W365 Boot hen direct in op hun Cloud PC, niet op hun fysieke apparaat. Als single sign-on is ingeschakeld voor hun Cloud PC, hoeven ze niet opnieuw in te loggen.

windows 365 boot

Gebruiksscenario voor Gedeelde PC

Windows 365 Boot is bijzonder geschikt voor werkomgevingen waar meerdere gebruikers hetzelfde fysieke apparaat delen om in te loggen op hun persoonlijke Cloud PC’s. Dit is vooral handig voor werknemers die vaak wisselen tussen fysieke taken en computerinteracties.

Toegang tot het Fysieke Apparaat

Om gebruikers te laten interageren met hun Cloud PC’s zonder interactie met het fysieke apparaat, moeten bepaalde configuratie service provider (CSP) beleidsregels worden ingesteld. Windows 365 Boot stelt deze beleidsregels niet automatisch in, dus het is belangrijk om de configuratiebeleid te bekijken die van toepassing zijn op uw W365 Boot-apparaten.

Procesoverzicht

  1. Configureer het fysieke apparaat voor W365 Boot via de Microsoft Intune admin center.
  2. (Optioneel) Overweeg gebruikerstoegang tot W365 Boot fysieke apparaten te beperken.
  3. Stel elk fysiek apparaat in voor W365 Boot-configuratie.
  4. Na configuratie kunnen meerdere gebruikers vanaf hetzelfde fysieke apparaat toegang krijgen tot hun toegewezen Cloud PC’s.

Ondersteunde Authenticatiemethoden

Windows 365 Boot ondersteunt gebruikersnaam/wachtwoord-gebaseerde authenticatie voor gebruikers om in te loggen op hun Cloud PC. Andere authenticatiemethoden zoals Windows Hello for Business, PIN en FIDO-sleutel worden niet ondersteund.

Standaard Cloud PC Instellen

Gebruikers met meerdere Cloud PC’s kunnen een standaard Cloud PC instellen voor gebruik bij elke aanmelding.

Verbinding met Bluetooth-apparaten

Gebruikers kunnen Bluetooth-apparaten verbinden met hun W365 Boot Cloud PC via de Quick Settings en instellingen.

Door deze functionaliteiten maakt Win 365 Boot het werken met Cloud PC’s flexibeler en efficiënter, met name in gedeelde werkomgevingen.

Windows 365 Boot vs Windows 365 Switch

Windows 365 Boot en Windows 365 Switch zijn beide functionaliteiten van Microsoft’s W365, maar ze dienen verschillende doeleinden en werkwijzen.

  1. Windows 365 Boot: Dit stelt gespecialiseerde apparaten in staat om direct van het aanzetten van het apparaat in te loggen op de Cloud PC. Met W365 Boot loggen gebruikers direct in op hun W365 Cloud PC vanaf hun fysieke apparaat, zonder eerst op het fysieke apparaat zelf in te loggen. Dit is vooral handig in omgevingen waar meerdere gebruikers hetzelfde fysieke apparaat delen​​​​.
  2. Windows 365 Switch: Aan de andere kant stelt W365 Switch gebruikers in staat om snel te wisselen tussen hun lokale desktop en hun Cloud PC met behulp van de Task View in Windows 11. Dit biedt een naadloze ervaring voor gebruikers die vaak moeten wisselen tussen hun lokale apparaat en hun Cloud PC​​.

Windows365-switch

Samengevat, terwijl Windows 365 Boot zich richt op het direct inloggen op de Cloud PC bij het opstarten van een apparaat, richt W365 Switch zich op het gemakkelijk schakelen tussen lokale en cloudomgevingen tijdens het gebruik.

Meer weten?

Neem contact op
Windows 365 Boot