Terug naar het overzicht

08 januari 2021

Wereldwijd gebruiken meer dan 100 miljoen mensen nog steeds Windows 7

Ondanks dat het een jaar lang geen ondersteuning meer heeft, lijkt het Microsoft Windows 7-besturingssysteem (OS) nog steeds minstens 100 miljoen gebruikers wereldwijd te hebben.

Microsoft zegt al jaren dat er wereldwijd 1,5 miljard gebruikers van Windows zijn in meerdere versies.

“Het is moeilijk om een ​​exact aantal Windows 7-gebruikers te krijgen vanwege de verschillende methoden die door analysebedrijven worden gebruikt, maar het zijn er minstens 100 miljoen”, meldt The Verge.

Windows 7 heeft ongeveer 17 procent marktaandeel van alle Windows-besturingssystemen, “met Windows 10 ver daarbuiten en 76 procent van de mensen gebruikt Windows 10 vanaf november 2020”.

Volgens gegevens van NetMarketShare heeft Windows 7 in december zijn marktaandeel op de Windows OS-markt zelfs vergroot.

“Sommige van die 100 miljoen pc’s worden waarschijnlijk nog steeds beschermd via het aangepaste ondersteuningsprogramma van Microsoft, aldus het rapport op woensdag.

Ondersteuning voor Windows 7 stopte in januari 2020, bijna 11 jaar nadat het besturingssysteem voor het eerst werd gelanceerd met de marketingcampagne ‘Ik ben een pc en Windows 7 was mijn idee’.

Het werd al snel een enorm populaire versie van Windows, vooral bij bedrijven.

Bron: telanganatoday

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.