Terug naar het overzicht

17 augustus 2024

Waarom Security Awareness Training Essentieel is voor Elk Bedrijf

Wist je dat naar schatting 90% van alle beveiligingsinbreuken wordt veroorzaakt door menselijke fouten? Toch hebben veel bedrijven nog steeds geen programma om hun “menselijke aanvalsvlak” te beschermen. Dit is waar Security Awareness Training een onmisbare rol speelt.

Wat is Security Awareness Training?

Een training voor Security Awareness is een gestructureerd programma dat werknemers leert hoe ze cyberdreigingen kunnen herkennen en vermijden. Het doel is om medewerkers te versterken zodat zij de eerste verdedigingslinie vormen tegen aanvallen zoals phishing en andere vormen van social engineering.

De Belangrijkste Voordelen van Security Awareness Training

  • 👥 Bescherm het menselijke aanvalsvlak:
    • Feit: 90% van de beveiligingsinbreuken wordt veroorzaakt door menselijke fouten.
    • Oplossing: Door regelmatig security awareness trainingen aan te bieden, kun je het risico op een cyberveiligheidsincident met wel 70% verminderen. Dit helpt je medewerkers om verdachte e-mails en pogingen tot phishing snel te herkennen en te rapporteren.
  • 🎓 Educate en empower je medewerkers:
    • Spotten van dreigingen: Door trainingen worden medewerkers bedreven in het herkennen van phishing-bedreigingen en leren ze de best practices op het gebied van cyberbeveiliging.
    • Stoppen van aanvallen: Getrainde medewerkers kunnen sneller verdachte activiteiten melden, wat de kans op een succesvolle aanval aanzienlijk verkleint.
  • 🔄 Automatisering voor eenvoud en effectiviteit:
    • Trainingcampagnes: Veel moderne oplossingen maken het mogelijk om trainingscampagnes en rapportages te automatiseren. Dit zorgt ervoor dat je op een consistente manier je team traint, zonder dat dit extra werk met zich meebrengt.
    • Effortless: Met geautomatiseerde processen verloopt alles naadloos en zonder gedoe, waardoor je je kunt richten op andere belangrijke zaken
  • ✔️ Voldoen aan verzekeringseisen:
    • Cyber liability insurance: Voor de aanschaf of verlenging van een cyber aansprakelijkheidsverzekering is het vaak vereist om sterke cybercriminaliteit-beschermingen, zoals een security awareness training, in plaats te hebben.
    • Bescherming: Met een solide trainingsprogramma voldoe je aan deze eisen en bescherm je je bedrijf tegen mogelijke financiële verliezen.
  • 📜 Naleving van industrieregels en ISO 27001:
    • Compliance: Volgens ISO 27001, specifiek clausules 7.2.2 en 7.3, is het verplicht om regelmatige security awareness trainingen uit te voeren. Dit betekent dat alle medewerkers bekend moeten zijn met de informatiebeveiligingsprocedures en hun verantwoordelijkheden in verband met informatiebeveiliging

Conclusie: Versterk je Verdediging met Security Awareness Training

In een wereld waar cyberaanvallen steeds vaker voorkomen, is het van cruciaal belang dat organisaties hun medewerkers uitrusten met de kennis en tools om deze bedreigingen het hoofd te bieden. Security Awareness Training is niet alleen een noodzaak voor het beschermen van je bedrijf, maar het kan ook de kans op een succesvolle aanval aanzienlijk verminderen.

Wil je meer weten over hoe je je organisatie kunt beschermen met Security Awareness Training? Overweeg om het op te nemen in je moderne werkplekstrategie. Investeren in de veiligheid van je medewerkers is investeren in de toekomst van je bedrijf.

Maak vandaag nog de stap naar een veiliger bedrijf!

Meer weten?

Neem contact op
Security Awareness Training. Voldoen aan ISO 27001