Terug naar het overzicht

28 maart 2024

Voorkom Phishingaanvallen via Microsoft Teams

In de wereld van vandaag, waar samenwerkingstools zoals Microsoft Teams een onmisbaar onderdeel van onze dagelijkse communicatie zijn geworden, is het cruciaal om waakzaam te blijven voor phishingaanvallen. Met het toenemende gebruik van Teams, zien cybercriminelen nieuwe kansen om waardevolle informatie te stelen. Hieronder volgt een gids om je te wapenen tegen deze dreigingen.

Identificatie van Phishingaanvallen 🎣

Phishing via Teams kan verschillende vormen aannemen, van berichten die erop gericht zijn om je inloggegevens te stelen tot kwaadaardige links die malware installeren. Recent zijn er significante aanvallen gedocumenteerd, zoals:

  • Midnight Blizzard: Een complexe aanval gericht op het stelen van gebruikerscredentials via misleidende berichten.
  • Storm-0324: Deze aanval gebruikt vermomde berichten met links naar schadelijke bestanden op SharePoint, bedoeld om ransomware te verspreiden.

Preventiestrategieën 💡

Om je organisatie en jezelf te beschermen tegen dergelijke aanvallen, zijn hier enkele aanbevolen strategieën:

  • Implementeer Phishing-resistente Authenticatiemethoden: Sterke authenticatie kan het risico van credential phishing aanzienlijk verminderen.
  • Schakel Microsoft 365 Auditing In: Voor een beter overzicht van mogelijke phishingpogingen.
  • Gebruik Microsoft’s Voorwaardelijke Toegangscontrole: Om toegang te beperken tot vertrouwde apparaten en gebruikers.
  • Educatie en Bewustwording: Train medewerkers om de tekenen van phishingaanvallen te herkennen en rapporteer verdachte activiteiten onmiddellijk.

Het Belang van Voortdurende Waakzaamheid 🚨

Ondanks de technische beveiligingsmaatregelen, blijft de menselijke factor een cruciaal element in de verdediging tegen phishing. Een cultuur van veiligheidsbewustzijn binnen organisaties is essentieel.

  • Wees Voorzichtig met Externe Communicatie: Let extra op bij het delen van informatie met niet-interne gebruikers.
  • Regelmatige Audits: Houd je aanmeldactiviteiten in de gaten om verdachte pogingen te identificeren.

Afsluiting 🏁

Als je hulp nodig hebt bij het implementeren van effectieve strategieën om je Microsoft Teams omgeving tegen phishingaanvallen te beschermen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ALTA-ICT. Met een team van deskundigen op het gebied van cybersecurity en cloud services kunnen zij je ondersteunen bij het beveiligen van je digitale communicatieplatforms.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Teams phishing attacks