Terug naar het overzicht

22 juli 2024

Verhoog de E-mailbeveiliging van jouw Organisatie met DMARC

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, & Conformance) speelt een cruciale rol in het beschermen van de e-maildomeinen van jouw organisatie tegen misbruik. Maar wat maakt DMARC zo essentieel, en hoe kan het je helpen?

DMARC biedt niet alleen bescherming, maar ook inzicht door middel van rapportages. Deze rapportages bieden een duidelijk beeld van:

📬 Wie of wat e-mails verstuurt namens jouw domeinen:

  • Legitieme e-mailstromen: Zorg ervoor dat geautoriseerde afzenders worden herkend en vertrouwd.
  • Mogelijke schaduw-IT: Ontdek ongeautoriseerde systemen binnen je organisatie die e-mails versturen.
  • Illegitieme e-mails / spoofing campagnes: Identificeer en blokkeer phishingpogingen en andere vormen van e-mailfraude.

📊 De authenticatieresultaten van jouw e-mails:

  • Succesvolle en mislukte e-mailauthenticaties: Krijg inzicht in welke e-mails correct worden geauthenticeerd en welke niet.
  • Mogelijke misconfiguraties in e-mailinstellingen: Detecteer problemen zoals verkeerde DNS-instellingen of configuratiefouten die de e-maillevering kunnen beïnvloeden.
  • Slechte rapportages: Verbeter de kwaliteit van je e-mailrapportages door inzicht te krijgen in waar het fout gaat.

Hoe DMARC jouw Organisatie Beschermt

  • Verhoogde zichtbaarheid: Door de rapportages krijg je een helder beeld van alle e-mailactiviteiten die namens jouw domein worden uitgevoerd.
  • Betere controle: Je kunt eenvoudig zien welke e-mails legitiem zijn en welke niet, waardoor je snel kunt ingrijpen bij verdachte activiteiten.
  • Verhoogde beveiliging: Door misconfiguraties en verkeerde instellingen op te sporen, kun je de algehele e-mailbeveiliging van je organisatie verbeteren.

DMARC Implementeren: Stap voor Stap

  1. Start met SPF (Sender Policy Framework): Definieer welke IP-adressen geautoriseerd zijn om e-mails namens jouw domein te versturen.
  2. Implementeer DKIM (DomainKeys Identified Mail): Voeg een cryptografische handtekening toe aan je e-mails om de authenticiteit te waarborgen.
  3. Configureer DMARC: Stel een DMARC-record in je DNS in om de e-mailauthenticatieresultaten te monitoren en rapportages te ontvangen.
  4. Analyseer de DMARC-rapporten: Gebruik de rapportages om inzicht te krijgen in de e-mailactiviteiten en om potentiële beveiligingsproblemen aan te pakken.
  5. Optimaliseer en handhaaf: Blijf je instellingen optimaliseren en handhaven om een continue sterke e-mailbeveiliging te garanderen.

Conclusie

DMARC is niet alleen een hulpmiddel voor e-mailbeveiliging, maar ook een waardevolle bron van informatie die je helpt om inzicht te krijgen in de e-mailactiviteiten van jouw organisatie. Door DMARC correct te implementeren en te gebruiken, kun je niet alleen de veiligheid van je e-mails verbeteren, maar ook de algehele beveiliging van je organisatie versterken.

Onze Zero Trust E-mail Security-oplossing biedt uitgebreide ondersteuning voor DMARC-monitoring en helpt jouw organisatie om bedreigingen te identificeren en te neutraliseren. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe wij jouw e-mailbeveiliging naar een hoger niveau kunnen tillen!

🚀 Neem de controle over jouw e-mailbeveiliging vandaag nog met DMARC!

Meer weten?

Neem contact op
DMARC Zero Trust email security