Terug naar het overzicht

01 februari 2024

Verhoog beveiliging met Just-In-Time in Purview

In het hedendaagse digitale tijdperk is data één van de meest waardevolle activa van een organisatie. Het beschermen van deze data tegen lekken en ongeautoriseerde toegang is cruciaal. Microsoft Purview Endpoint Data Loss Prevention (DLP) biedt geavanceerde mogelijkheden om gevoelige informatie te beschermen, waarbij Just-In-Time-beveiliging (JIT) bescherming een sleutelrol speelt.

Wat is Endpoint DLP?

Endpoint DLP is een onderdeel van Microsoft Purview dat organisaties in staat stelt om beleid te implementeren dat de beweging en het gebruik van gevoelige data op endpoints monitort en reguleert. Het doel is om te voorkomen dat gevoelige informatie onbedoeld of kwaadwillig wordt gelekt of blootgesteld.

purview preventie

De Rol van JIT Protectie

Just-In-Time bescherming is een geavanceerde feature binnen Endpoint DLP die real-time bescherming biedt. Het werkt door gebruikersactiviteiten te monitoren en, indien nodig, onmiddellijk in te grijpen om gevoelige data te beschermen. Dit kan variëren van het waarschuwen van gebruikers over hun acties tot het blokkeren van potentieel schadelijke datatransfers.

Hoe Werkt JIT Protectie?

  1. Gebruikersactiviteit Monitoring: Just-In-Time beveiliging begint met het continu monitoren van gebruikersactiviteiten op endpoints, zoals het kopiëren, verplaatsen of delen van bestanden.
  2. Beleidstoepassing: Wanneer een gebruikersactie in strijd is met het DLP-beleid, treedt JIT bescherming in werking. Dit kan zijn het blokkeren van de actie, het vragen om extra authenticatie, of het informeren van de gebruiker over het beleid.
  3. Real-Time Reactie: Het unieke aan JIT bescherming is de snelheid van reactie. Het systeem kan onmiddellijk reageren, waardoor de kans op datalekken aanzienlijk wordt verkleind.

Voordelen van JIT Protectie in Endpoint DLP

  • Verbeterde Data Beveiliging: Biedt een extra laag van beveiliging door real-time bescherming tegen datalekken.
  • Flexibiliteit: Stelt organisaties in staat om hun DLP-beleid aan te passen en te verfijnen op basis van hun specifieke beveiligingsbehoeften.
  • Gebruikersbewustzijn: Helpt bij het vergroten van het bewustzijn over data beveiligingsbeleid onder werknemers door directe feedback te geven op hun acties.

Conclusie

Met de toenemende hoeveelheid gevoelige informatie die digitaal wordt beheerd, is de behoefte aan robuuste data beschermingsstrategieën onmiskenbaar. Microsoft Purview Endpoint DLP met Just-In-Time-beveiliging biedt een krachtige oplossing om organisaties te helpen hun data effectief te beveiligen, terwijl ze toch flexibel en responsief blijven in het licht van veranderende bedreigingen. Door de implementatie van JIT protectie, kunnen bedrijven niet alleen hun data beveiligen, maar ook een cultuur van veiligheidsbewustzijn en verantwoordelijkheid bevorderen.

Voor een naadloze implementatie en optimalisatie van Just-In-Time-beveiliging in Microsoft Purview Endpoint DLP, neem contact op met ALTA-ICT. Ons team van experts staat klaar om uw organisatie te ondersteunen bij het versterken van de data beveiliging en het waarborgen van compliance.

Meer weten?

Neem contact op
JIT Just-In-Time-beveiliging