Terug naar het overzicht

24 januari 2024

SharePoint Pagina’s: Samenwerken wordt Revolutionair en Veel Fijner!

Als ervaren SharePoint-consultant heb ik altijd één cruciaal advies gehad voor gebruikers: “Vergeet niet de pagina op te slaan of te publiceren, anders kan iemand anders niet verder waar jij gebleven bent.” Dit ging vaak gepaard met de frustrerende beperking dat je niet tegelijkertijd kon samenwerken aan een pagina of nieuwsbericht. Maar raad eens? Er staat een spannende verandering op de planning!

Eindelijk, Echte Samenwerking!

Volgens de Microsoft Roadmap (ID: 124853) is de langverwachte functie voor het samen bewerken van SharePoint pagina’s en nieuwsberichten onderweg, gepland voor maart. Dit is een gamechanger! Stel je voor: geen gefrustreerde collega’s meer die ontdekken dat iemand aan een pagina heeft gewerkt en vervolgens drie weken op vakantie is gegaan zonder het werk te publiceren. Geen risico meer om belangrijke aanpassingen over het hoofd te zien en per ongeluk te verwijderen.

SharePoint Roadmap ID 124853

Hoe Zal Dit Werken?

Deze innovatie belooft een revolutie in teamwork en documentbeheer. Net zoals je gewend bent in Word Online, kun je straks in real-time en gelijktijdig met collega’s typen op een SharePoint-pagina of nieuwsbericht. Je ziet direct waar anderen aan werken, inclusief hun foto’s, wat een gevoel van verbondenheid en teamwerk creëert. Deze functie maakt het samenwerken niet alleen productiever, maar ook veel interactiever.

De Impact op Dagelijks Werk

De mogelijkheid om samen te werken aan SharePoint-pagina’s zal de dagelijkse werkprocessen ingrijpend veranderen. Geen verloren tijd meer door op elkaar te wachten, geen verwarring over verschillende versies van documenten, en geen frustratie over werk dat niet zichtbaar is voor anderen. Dit betekent een efficiëntere workflow, minder fouten, en een verbeterde algemene gebruikerservaring.

Voorbereiden op de Update

Als je een SharePoint site eigenaar of (intranet) redacteur bent, is het nu het moment om je voor te bereiden op deze verandering. Begin met het informeren van je team over de aankomende functies en bespreek hoe je deze nieuwe tools kunt integreren in je huidige workflows. Dit is ook een uitstekende gelegenheid om bestaande processen te herzien en te kijken waar verdere efficiëntieverbeteringen mogelijk zijn.

Conclusie: Een Spannende Tijd voor SharePoint Gebruikers

Deze update is niet zomaar een kleine aanpassing; het is een fundamentele verandering in de manier waarop we SharePoint gebruiken. Als SharePoint-consultant ben ik enorm enthousiast over deze ontwikkeling en ik kan niet wachten om het zelf in actie te zien. Dit is het moment om deze technologische vooruitgang te omarmen en samenwerking binnen onze organisaties naar een hoger niveau te tillen.

Meer weten?

Neem contact op
SharePoint Pagina's samenwerken