Terug naar het overzicht

23 september 2024

Nieuwe Stemfunctie in Microsoft Teams: Efficiënter Vergaderen

Microsoft Teams blijft zich ontwikkelen om de samenwerking binnen organisaties soepeler en effectiever te maken. Met de nieuwe functie die binnenkort wordt geïntroduceerd, krijgen deelnemers de mogelijkheid om te stemmen op de belangrijkste vragen in chats tijdens vergaderingen. Dit is een slimme zet die vergaderingen niet alleen productiever maakt, maar ook meer betrokkenheid stimuleert. 👥💬

Wat houdt de nieuwe stemfunctie in? 🤔

Deze nieuwe functie in Microsoft Teams zorgt ervoor dat de meest relevante vragen snel naar voren komen, zodat sprekers direct kunnen focussen op wat er écht toe doet. Hier zijn de belangrijkste details:

  • Stemmen op vragen: Deelnemers kunnen stemmen op vragen die in de chat worden gesteld. Hierdoor worden de meest populaire vragen bovenaan de lijst geplaatst.
  • Meer focus tijdens vergaderingen: In plaats van dat sprekers elke vraag moeten doorlopen, kunnen ze nu prioriteit geven aan de meest gestemde vragen. Dit maakt het makkelijker om tijd efficiënt te besteden.
  • Verhoogde betrokkenheid: Deelnemers voelen zich meer betrokken doordat hun vragen en zorgen een grotere kans hebben om besproken te worden.
  • Democratische aanpak: Iedereen in de vergadering heeft de mogelijkheid om vragen omhoog te stemmen, wat zorgt voor een eerlijker en inclusiever besluitvormingsproces. ✅

Voordelen van deze functie ✨

Het introduceren van een stemfunctie voor vragen in Microsoft Teams-vergaderingen biedt meerdere voordelen voor zowel de host als de deelnemers:

  • Tijdwinst ⏳: Geen verspilling van tijd meer aan minder relevante vragen. De belangrijkste vragen worden snel geïdentificeerd en besproken.
  • Betere interactie 📱: Dit moedigt deelnemers aan om actief deel te nemen, zelfs als ze niet rechtstreeks vragen stellen. Het geeft iedereen een stem!
  • Efficiënte besluitvorming ⚖️: Doordat de meest gestemde vragen worden behandeld, kunnen beslissingen sneller en op basis van de meeste input worden genomen.
  • Ideaal voor grote groepen 👥: In grote vergaderingen of webinars met veel deelnemers kan het lastig zijn om alle vragen te beantwoorden. De stemfunctie lost dit probleem op door alleen de meest relevante vragen naar voren te halen.

Hoe gebruik je de stemfunctie in Microsoft Teams? 🚀

Zodra de functie beschikbaar is, is het gebruik ervan eenvoudig:

  1. Start een vergadering in Microsoft Teams.
  2. Stel een vraag of typ een vraag in de chat.
  3. Andere deelnemers kunnen nu stemmen op de vragen door op het duim-icoontje te klikken 👍.
  4. De vragen met de meeste stemmen verschijnen automatisch bovenaan de lijst, zodat de host ze gemakkelijk kan zien en beantwoorden.

Een stap vooruit voor hybride werken en remote teams 🏠💼

Met steeds meer bedrijven die kiezen voor hybride werkmodellen of volledig remote werken, speelt Microsoft Teams een essentiële rol in communicatie en samenwerking. Deze nieuwe stemfunctie versterkt deze rol door vergaderingen interactiever en effectiever te maken, zelfs als deelnemers zich op verschillende locaties bevinden.

Hybride vergaderingen kunnen soms overweldigend zijn, vooral als er veel deelnemers zijn die allemaal vragen hebben. Dankzij de stemfunctie kan iedereen zich gehoord voelen zonder dat het vergaderproces vertraagt. 🎯

Wat kun je verwachten in de toekomst? 🔮

Dit is slechts één van de vele innovaties die Microsoft blijft introduceren in Teams. Verwacht dat er in de toekomst meer tools en functies zullen komen die gericht zijn op het stroomlijnen van communicatie en het verhogen van de productiviteit in een steeds digitaler werklandschap.


Met deze nieuwe stemfunctie in Microsoft Teams wordt het eenvoudiger om vergaderingen te organiseren waarin iedereen wordt gehoord en de belangrijkste punten zonder tijdverlies worden behandeld. Ben jij klaar om deze nieuwe feature in je volgende vergadering te gebruiken?

Meer weten?

Neem contact op
Ontdek de nieuwe stemfunctie in Microsoft Teams!