Terug naar het overzicht

06 november 2023

Microsoft Viva onthult Skills: AI voor Talentontwikkeling

Om topprestaties te bereiken, is het cruciaal dat leiderschap de juiste koers bepaalt en dat werknemers over de nodige vaardigheden beschikken om zich aan elke uitdaging aan te passen. Veel bedrijven blijven echter hangen in een traditioneel op banen gebaseerd talentbeheermodel, waardoor het lastig is om de capaciteiten op individueel of organisatorisch niveau te begrijpen. In de snel veranderende talentenmarkt van vandaag de dag biedt het vermogen om dynamische vaardigheden te identificeren – een set capaciteiten die aanpasbaar, flexibel en continu in ontwikkeling is – bedrijven een gedetailleerder beeld van het talentprofiel, verder kijkend dan de traditionele normen van functietitel en cv-gegevens.

Uitdagingen bij de Transitie naar een Vaardigheidsgerichte Organisatie

De overgang naar een vaardigheidsgerichte organisatie kan echter uitdagend zijn, vaak belemmerd door lage werknemersbetrokkenheid bij het ontwikkelen en bijwerken van vaardigheden. In het licht van deze obstakels zijn we verheugd om Vaardigheden in Viva voor te stellen, een nieuwe AI-gedreven dienst binnen de Microsoft Viva Suite die organisaties helpt bij het groeien en beheren van talent.

Beschikbaarheid van Skills in Viva

Vaardigheden in Viva zullen worden opgenomen in de Microsoft Viva Suite-licentie zonder extra kosten en zullen tegen het einde van 2023 in een privé-preview beschikbaar komen.

De Architectuur van Vaardigheden in Viva

Skills in Viva is ontworpen om de kloof te overbruggen tussen traditionele werkstructuren en de vaardigheidsgerichte toekomst waar organisaties naar streven. Door gebruik te maken van de rijkdom aan gegevens die beschikbaar zijn via de Microsoft Graph, de uitgebreide mogelijkheden van het Viva-platform en de nauwe samenwerking met LinkedIn’s Skills Graph, biedt Skills in Viva een AI-gestuurde, door werknemers gevalideerde benadering om hoogpresterende organisaties te ondersteunen.

Microsoft Graph: Inzichten in Vaardigheden

Skills in Viva genereert vaardigheidsinferences uit diverse bronnen, zoals e-mails, documenten, vergaderingen, chats, belangrijkste contacten en meer. In de toekomst zal het ook extra signalen benutten, zoals experts in Viva Topics, leertrajecten en gegevens van een organisatie die zijn ingevoerd vanuit aangesloten HCM-systemen.

LinkedIn Skills Graph: Het Dynamische Vaardighedenmodel

Een dynamisch model dat real-time signalen gebruikt van 148 industrieën en meer dan 200 landen om het wereldwijde vaardigheidslandschap in kaart te brengen. Dit omvat hoe 39.000 unieke vaardigheden zich tot elkaar verhouden, tot banen, en tot leermateriaal. Het biedt een fundamentele vaardighedenbibliotheek die Skills in Viva gebruikt als gemeenschappelijke taal om vaardigheidservaringen mogelijk te maken binnen de Viva-suite en het Microsoft 365-platform.

Door AI-redenering toe te passen bovenop deze gegevenslaag, kan Skills in Viva intelligent een vaardigheidsprofiel van een medewerker afleiden, waardoor Viva-klanten een beter begrip krijgen van de huidige werkvaardigheden.

Meer weten?

Neem contact op
skills in microsoft viva