Terug naar het overzicht

23 januari 2024

Microsoft Purview Labels en Copilot: Gids voor Integratie

In de wereld van technologie en bedrijfsbeheer zien we een toenemende integratie van geavanceerde tools zoals Microsoft Purview Sensitivity Labels en Microsoft Copilot voor Microsoft 365. Het begrijpen van de synergie tussen deze diensten is cruciaal voor efficiënt datamanagement en productiviteitsverbetering. In deze blog deel ik mijn ervaringen en inzichten over de uitdagingen en oplossingen bij de implementatie van deze technologieën.

Microsoft Purview Gevoeligheidslabels: Een Reis door Tijd

De Microsoft Purview Gevoeligheidslabels, vroeger bekend als Azure Information Protection, zijn ontwikkeld om ongestructureerde gegevens, zoals Office-documenten, te classificeren. Deze reis begon met Azure Information Protection, een tool die vereiste dat organisaties de Azure Information Protection-client op hun werkstations installeerden. Deze client bevatte een add-in voor Microsoft Productivity-apps zoals Word en Excel, en is inmiddels geëvolueerd naar de Microsoft Unified Sensitivity Labels. Nu, als Microsoft Purview Gevoeligheidslabels, biedt het nog steeds de kernfunctionaliteit van het classificeren van uw data.

vetrouwelijkheidslabel-verplicht-bij-verzenden-van-email

De relevantie van deze evolutie? Microsoft heeft hard gewerkt om functiepariteit te bereiken tussen de add-in en de ingebouwde mogelijkheden binnen de productiviteitsapps. Ondanks deze inspanningen zijn er bedrijven die nog steeds de add-in gebruiken, wat kan leiden tot vertraging in de overgang naar de ingebouwde labeling-ervaring.

Copilot voor Microsoft 365: Navigeren in Uitdagingen

Met de introductie van Copilot voor Microsoft 365 duiken er nieuwe vragen op over de compatibiliteit met Sensitivity labels. Belangrijke bevindingen zijn:

  • Copilot voor Word: De functionaliteit van Copilot verdwijnt wanneer de Microsoft Unified Labeling add-in actief is. Het starten van Word in ‘veilige modus’ lost dit op, maar activeert u de add-in, dan verdwijnt de Copilot-ervaring.
  • Copilot voor Excel: De functionaliteit is visueel aanwezig maar uitgegrijsd en dus niet beschikbaar in de desktopapp. Zonder de actieve add-in werkt Copilot naar behoren.
  • Copilot voor PowerPoint: Deze werkt goed met labelovererving van Word-documenten naar PowerPoint-presentaties. Hoewel de labelovererving niet direct zichtbaar is in de add-inbalk, wordt het correct weergegeven in de Ribbon en bij het opslaan en heropenen.

copilot voor microsoft 365

Het Belang van Governance bij Implementatie

Het is van essentieel belang dat organisaties niet alleen technische overwegingen maken bij de overstap naar ingebouwde labeling en Copilot-functionaliteiten. Aspecten zoals mensen, processen en governance spelen een cruciale rol. Bij ALTA-ICT begrijpen we dit en bieden we uitgebreide ondersteuning bij het opzetten van een effectief governance-framework voor het gebruik van Copilot. Zonder gedegen governance kunnen er nadelen ontstaan, zoals inconsistent labelgebruik, verminderde productiviteit door technische conflicten en mogelijke beveiligingsrisico’s.

Conclusie: Samen Sterker

Bij ALTA-ICT streven we ernaar uw organisatie te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van moderne technologie-integraties. Wilt u meer weten over hoe u Microsoft Purview Sensitivity Labels en Microsoft Copilot voor Microsoft 365 effectief kunt gebruiken? Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden in het creëren van een naadloze, veilige en productieve werkomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakte governance-strategie voor Copilot, en ontdek hoe wij u kunnen voorbereiden op succes in het digitale tijdperk.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Purview Labels en Copilot Gids voor Integratie