Terug naar het overzicht

28 januari 2024

Microsoft heeft Windows Server 2025 aangekondigd

Windows Server 2025 belooft een aanzienlijke sprong voorwaarts te zijn in servertechnologie, met een focus op verbeterde beveiliging, betere prestaties en geavanceerde beheertools. Microsoft heeft deze nieuwe versie geïntroduceerd met functies die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne ondernemingen en IT-professionals. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest opvallende innovaties en verbeteringen in Server 2025.

Innovaties en Verbeteringen

  • Geavanceerde Beveiligingsmaatregelen: Windows Server 2025 bouwt voort op de beveiligingslegacy van Microsoft met geavanceerde beschermingsmechanismen, waaronder meerlaagse verdedigingsstrategieën en AI-gestuurde dreigingsdetectie, om robuuste verdediging tegen cyberdreigingen te bieden​​.
  • Verbeterde Prestaties en Betrouwbaarheid: Met geoptimaliseerd resourcebeheer en verbeterde schaalbaarheid biedt Windows Server 2025 ongeëvenaarde prestaties, tegemoetkomend aan de evoluerende eisen van moderne ondernemingen​​.
  • Revolutionaire Beheertools: De serveradministratie wordt gestroomlijnd met intuïtieve interfaces en geautomatiseerde processen, wat de tijd en moeite die nodig is voor routinetaken vermindert​​.

Belangrijke Functies

  • Nieuwe Functionaliteitsniveaus in Active Directory: Windows Server 2025 introduceert nieuwe functionaliteitsniveaus voor domein en forest binnen Active Directory, wat wijst op belangrijke upgrades in de manier waarop identiteiten en netwerkbronnen worden beheerd​​.
  • Schaal- en Prestatieverbeteringen: De AD-database-engine heeft prestatieverbeteringen ondergaan, met nieuwe domeincontrollers die zijn geïnstalleerd met een 32K paginagrootte, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de vorige 8K​​.
  • Installatieopties en SMB over QUIC: Server 2025 wordt geleverd met meerdere installatieopties en introduceert de implementatie van SMB (Server Message Block) over QUIC op alternatieve poorten, wat meer veilige en flexibele netwerkconfiguraties mogelijk maakt​​.
  • Windows Server Insiders en Automatische Installatie: Microsoft heeft flighting voor Windows Server insiders aangekondigd, wat een grote verandering is ten opzichte van de handmatige implementatieprocedure van het verleden. Dit maakt het mogelijk om verse Insider builds automatisch te installeren via Windows Update, wat de efficiëntie van serverbeheerders zou moeten verbeteren door het updateproces te stroomlijnen​​.

Windows Server 2025 staat als een toonbeeld van Microsofts toewijding aan uitmuntendheid en innovatie in serveroplossingen, en biedt een mix van geavanceerde beveiliging, superieure prestaties en innovatieve beheertools. Deze functies maken het een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die voorop willen blijven in het digitale landschap.

Voor IT-professionals en organisaties die overwegen te upgraden of meer willen leren over Windows Server 2025, bieden deze verbeteringen een krachtige motivatie om deze nieuwste servertechnologie te omarmen en te integreren in hun IT-infrastructuur.

Meer weten?

Neem contact op
Windows Server 2025