Terug naar het overzicht

25 januari 2024

Microsoft 365 Copilot: Revolutionaire AI in Werkproductiviteit

Microsoft 365 Copilot is niet zomaar een tool, het is een revolutie in hoe we werken. Het integreert Grote Taalmodellen (LLM’s) met inhoud uit Microsoft Graph en de dagelijkse Microsoft 365-apps zoals Word en PowerPoint om een ongekende AI-gedreven productiviteit te bieden.

Gegevensgebruik en Privacy

De kern van Copilot is de wijze waarop het gegevens gebruikt. Het haalt informatie uit e-mails, chats, documenten en meer, allemaal via Microsoft Graph. Deze gegevens worden veilig gebruikt en blijven binnen de Microsoft 365-servicegrenzen, conform de AVG en de EU-gegevensgrens.

Veiligheid en Compliance

Cruciaal is dat de interacties met Copilot, zoals prompts en antwoorden, niet worden gebruikt om de onderliggende LLM’s te trainen. Hierdoor blijft de integriteit van uw gegevens behouden en wordt verzekerd dat Microsoft 365-gegevens niet worden verzameld of opgeslagen door Azure OpenAI.

Interacties en Dataopslag

Microsoft slaat details van gebruikersinteracties met Copilot op, inclusief de prompts en reacties. Deze gegevens worden versleuteld en kunnen beheerd worden door beheerders voor naleving en governance.

EU Data Boundary en Data Residency

Copilot houdt zich strikt aan de EU-gegevensgrens, wat betekent dat gegevens van EU-gebruikers binnen de EU blijven, zelfs in tijden van hoge vraag.

Openbare Webinhoud en Uitbreidbaarheid

Een interessant aspect van Copilot is het vermogen om openbare webinhoud te raadplegen voor meer contextuele antwoorden. Dit, samen met de mogelijkheid om te integreren met externe tools, maakt Copilot een krachtig en flexibel hulpmiddel.

Verantwoordelijkheid en Ethiek

Microsoft zet zich sterk in voor verantwoorde AI, met een focus op ethische principes en respect voor de privacy van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat Copilot niet alleen krachtig, maar ook betrouwbaar is.

Toekomstige Ontwikkelingen

Microsoft Copilot blijft zich ontwikkelen, met nieuwe mogelijkheden en functies die eraan komen. Voor de laatste updates en informatie is de Microsoft 365 Copilot Blogs de plek om te zijn.

Conclusie

Microsoft 365 Copilot brengt een nieuwe dimensie in werkproductiviteit en samenwerking. Het biedt een balans tussen geavanceerde AI-capaciteiten, strikte naleving van privacy en beveiligingsnormen, en een toewijding aan ethische AI-praktijken. Dit maakt het een onmisbaar hulpmiddel in de hedendaagse digitale werkplek.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft 365 Copilot on the screen