Terug naar het overzicht

29 november 2023

Hoogtepunten en Innovaties van ESPC23 in Amsterdam

De European SharePoint, Office 365 en Azure Conference (ESPC) 2023, gehouden in Amsterdam, was een schatkamer van informatie en innovatie. In deze blog verkennen we de belangrijkste aankondigingen en hoogtepunten die de toekomst van technologie en samenwerking vormgeven.

Hoofdpunten:

 

  1. SharePoint Embedded Lancering
    Een van de meest opvallende aankondigingen was de publieke preview van SharePoint Embedded. Deze nieuwe benadering voor het bouwen van aangepaste content-apps stelt bedrijven en onafhankelijke softwareverkopers (ISVs) in staat om beheercapaciteiten zoals samenwerking, beveiliging en compliance te integreren in elke app, met inhoud die is opgeslagen in de bestaande Microsoft 365-tenant van een organisatie​​. Dit omvat nieuwe mogelijkheden zoals uitgebreide Microsoft 365-beveiliging en compliance, Microsoft 365-samenwerking, en Microsoft’s vertrouwde contentbeheermogelijkheden​​.
  2. Toepassingen en Partnerschappen
    SharePoint Embedded wordt al gebruikt door toonaangevende bedrijven zoals KPMG en Peppermint Technology, in samenwerking met Pinsent Masons, om hun documentbeheersystemen te transformeren met AI-gedreven ontdekking en robuuste beveiligingsmaatregelen​​.
  3. Flexibel Platform voor Diverse Sectoren
    Microsoft werkt samen met klanten en ISVs wereldwijd om een flexibel platform te leveren dat werkt in diverse industrieën en gebruiksscenario’s, waaronder financiële dienstverlening, juridisch, gezondheidszorg, IT en bouw​​.
  4. Keynote Sprekers en Sessies
    Belangrijke sprekers zoals Jeff Teper, Karuana Gatimu, Dona Sarkar en Rafal Lukawiecki behandelden onderwerpen variërend van AI-transformatie van werk tot high-performance organisaties in het AI-tijdperk​​.
  5. Diversiteit en Inclusie
    Er waren sessies gericht op diversiteit en inclusie, waaronder gesprekken over leiderschap en zinvolle connecties, evenals mentoring​​.
  6. Microsoft Viva, SharePoint, OneDrive, en Meer
    De conferentie bood sessies over het creëren van een betrokken en productieve workforce met Microsoft Viva, het beheer van content lifecycle met Microsoft 365 Backup en Archive, en de introductie van Microsoft SharePoint Premium​​.
  7. Power Platform en Azure
    Er waren onthullingen en discussies over nieuwe innovaties in Dynamics 365 en Copilot, evenals sessies over Azure kostenoptimalisatiestrategieën en geavanceerde jachtstrategieën met Microsoft 365 Defender en Microsoft Sentinel​​.
  8. Ontwikkeling en Extensibility
    Voor ontwikkelaars waren er sessies over het uitbreiden van Microsoft 365 met open-source en community assets, en over het bouwen van veerkrachtige Microsoft 365-apps met Microsoft Graph​​.

Conclusie

ESPC23 in Amsterdam was een evenement vol met baanbrekende updates en inzichten die de manier waarop we werken en samenwerken zullen vormgeven. De aankondigingen en sessies benadrukten Microsoft’s toewijding aan innovatie en zijn voortdurende inspanningen om technologie toegankelijk en nuttig te maken voor een breed scala aan industrieën en behoeften.

Meer weten?

Neem contact op
European SharePoint, Office 365, en Azure Conference (ESPC) 2023 in Amsterdam