Terug naar het overzicht

27 december 2023

Double Key Encryption (DKE): Uw Data Veilig met Microsoft Purview

In de digitale kluizen van organisaties ligt informatie opgeslagen die van onschatbare waarde is. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze gegevens ondoordringbaar zijn voor onbevoegde toegang? Microsoft Purview biedt een antwoord met Double Key Encryption (DKE). Deze geavanceerde encryptietechnologie is de wachttoren die de kroonjuwelen van uw organisatie beschermt.

Wat is Double Key Encryption?

DKE werkt op een principe vergelijkbaar met het hebben van twee sleutels voor een kluis. Één sleutel is in uw bezit, terwijl de andere wordt beheerd door Microsoft. Om toegang te krijgen tot de versleutelde informatie, moeten beide sleutels tegelijkertijd gebruikt worden. Dit biedt een extra beveiligingslaag die zelfs de meest gevoelige gegevens veilig houdt.

Hoe werkt het?

Stelt u zich twee sleutelhangers voor, één in uw zak en de andere veilig bij Microsoft. Wanneer u toegang nodig heeft tot uw data, worden de twee sleutels samengebracht. Zonder de combinatie van beide blijft uw informatie een onleesbare code.

dke-encryption-workflow

Waarom is DKE belangrijk?

  • Controle: Met DKE behoudt u volledige controle over uw encryptiesleutels en dus over uw gegevens.
  • Veiligheid: Zelfs als één sleutel gecompromitteerd zou raken, blijven uw gegevens beveiligd dankzij de tweede sleutel.
  • Compliance: Voor bepaalde industrieën en regio’s zijn strenge dataprivacyregels van toepassing. DKE helpt bij het naleven van deze regelgeving.

Toepassingen van DKE

Deze technologie is essentieel voor organisaties die werken met uiterst vertrouwelijke gegevens, zoals intellectuele eigendommen, financiële rapporten, of persoonlijke gegevens van klanten. DKE zorgt ervoor dat zelfs bij een volledige inbreuk op het netwerk, de gegevens veilig blijven.

Microsoft Purview en DKE: Een Krachtige Combinatie

Microsoft Purview integreert DKE naadloos, waardoor het beheer van uw gegevens eenvoudig en transparant blijft, zonder in te boeten aan veiligheid. Het stelt u in staat om de sleutels tot uw digitale koninkrijk zorgvuldig te bewaken.

Conclusie

De bescherming van gegevens is geen luxe, maar een noodzaak. Met Double Key Encryption biedt Microsoft Purview een fort voor uw gevoelige informatie. Het is een beveiligingsfilosofie die rust brengt in het hart van uw organisatie, wetende dat uw data dubbel vergrendeld is, veilig voor de buitenwereld.

Microsoft Purview met ALTA-ICT

Ontdek de geavanceerde mogelijkheden van Microsoft Purview met ALTA-ICT, uw betrouwbare partner in dataveiligheid. Onze expertise met deze vernieuwende tools stelt ons in staat om uw organisatie te ondersteunen bij het benutten van alle functionaliteiten van uw Microsoft-licenties. Wij zijn erop gericht om samen met u de risico’s te minimaliseren en de beveiliging van uw kostbare data te maximaliseren. Bent u klaar om samen met ons deze reis naar geavanceerde dataveiligheid te ondernemen? Neem vandaag nog contact op met ALTA-ICT. Wij zijn er om u te begeleiden naar een veiliger, efficiënter en succesvoller beheer van uw digitale informatie. 😊🚀🔐

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Purview's Double Key Encryption