Terug naar het overzicht

03 november 2023

Ontdek de Vernieuwde Functies en Verbeteringen van OneNote 2023

Microsoft heeft onlangs nieuwe informatie vrijgegeven over de OneNote-app voor Windows. Als een dynamische digitale notitieblok, onderdeel van de Microsoft 365-suite, krijgt OneNote continu nieuwe functies en verbeteringen om de bruikbaarheid en veelzijdigheid voor gebruikers te vergroten. Deze gids biedt meer informatie over de laatste updates en nieuwe functies die zijn doorgevoerd in de OneNote-app op Windows en binnenkort beschikbaar zullen zijn.

Verbeterde Tekstpen en Inktgebaren

Een belangrijke verbetering in de OneNote-app is de verbeterde tekstpen en inktgebaren. Deze functie stelt gebruikers in staat om handgeschreven notities om te zetten in tekst en aantekeningen te bewerken met natuurlijke gebaren, wat de ervaring van het maken van notities voor gebruikers die een digitale pen of stylus gebruiken aanzienlijk verbetert. Deze functie omvat ook tools voor betere annotaties, handgeschreven notities en tekenen, inclusief een nieuw tabblad ‘Tekenen’ en verbeterde betrouwbaarheid van inkt. De verbeterde tekstpen en inktgebaren bieden een meer intuïtieve en naadloze note-taking ervaring, waardoor de digitale ervaring dichter bij het traditionele pen-en-papier komt.

OneOote2023

Inline Tekstvoorspellingen

Naast de verbeterde inktgebaren heeft de OneNote-app op Windows nu ook inline tekstvoorspellingen. Vergelijkbaar met die in Outlook en Word, kunnen deze tekstvoorspellingen het maken van notities aanzienlijk versnellen door woorden automatisch aan te vullen en de volgende woord of zin te anticiperen op basis van de context. Deze functie bespaart niet alleen tijd maar vermindert ook typfouten, wat het maken van notities sneller en efficiënter maakt.

Nieuwe Indelingsmogelijkheden

De OneNote-app op Windows heeft ook nieuwe lay-outopties geïntroduceerd. Gebruikers kunnen nu kiezen voor een indeling aan de linkerkant, vergelijkbaar met die van OneNote voor het web, Mac en iPad. Deze nieuwe lay-outoptie zorgt voor een consistentere gebruikersinterface over verschillende platforms, wat het makkelijker maakt voor gebruikers om hun notities te navigeren en te organiseren.

AI Copilot van Microsoft 365

De introductie van de Microsoft 365 Copilot, een door AI aangedreven notitie-assistent, is een andere belangrijke update in de OneNote-app op Windows. Beschikbaar vanaf november, gebruikt de OneNote Copilot kunstmatige intelligentie om gebruikers te assisteren bij het creëren, vastleggen, organiseren en herinneren van informatie. Deze functie verhoogt de bruikbaarheid van de OneNote-app, waardoor het een krachtiger hulpmiddel wordt voor informatiebeheer.

Integratie van Stream Video’s

Een andere noemenswaardige functie is de mogelijkheid om Stream-video’s direct binnen OneNote te bekijken. Deze functie stelt gebruikers in staat om Stream-video’s (op SharePoint) te bekijken zonder van applicatie te wisselen, waardoor de multimedia-ervaring binnen de OneNote-app wordt verbeterd.

Deze updates maken deel uit van Microsoft’s transitieplan om gebruikers aan te moedigen over te stappen van OneNote voor Windows 10 naar de OneNote-app. De OneNote voor Windows 10-app zal niet langer ondersteund worden vanaf 2025, en de nieuwe functies en verbeterde synchronisatie-ervaring zijn alleen beschikbaar in de OneNote-app. De laatste OneNote Windows-app is beschikbaar als onderdeel van Microsoft 365 en kan ook als gratis standalone versie worden gedownload uit de Microsoft Store.

OneNote op Windows blijft zich ontwikkelen met nieuwe functies en verbeteringen die de ervaring van het maken van notities versterken. Van verbeterde tekstpen en inktgebaren tot AI-gestuurde assistentie met de OneNote Copilot, deze updates zijn bedoeld om de OneNote-app een krachtiger, efficiënter en veelzijdiger hulpmiddel te maken voor het beheren van informatie.

Meer weten?

Neem contact op
onenote 2023