Terug naar het overzicht

18 april 2024

De Toekomst van Authenticatie met Microsoft Entra ID Passkeys

In de steeds evoluerende wereld van cyberbeveiliging introduceert Microsoft een spannende nieuwe update voor Entra ID, die binnenkort device-bound passkeys ondersteunt. Deze ontwikkeling belooft de manier waarop gebruikers zich authenticeren, te revolutioneren. Laten we eens dieper duiken in wat device-bound passkeys zijn en hoe ze uw organisatie kunnen beïnvloeden.

Wat zijn Device-Bound Passkeys?

Device-bound passkeys zijn een specifieke soort FIDO2 Discoverable Credential die aan één authenticator gebonden zijn. Dit betekent dat deze passkeys, net zoals FIDO2-beveiligingssleutels, niet van het ene apparaat naar het andere kunnen worden verplaatst. Ze worden ook wel single-device passkeys genoemd. Deze methode is bijzonder omdat het een phishing-resistente authenticatie biedt, een cruciale behoefte in de hedendaagse digitale omgeving.

Belangrijke Voordelen van Device-Bound Passkeys

  • Phishing-Resistentie: Deze passkeys bieden een sterke bescherming tegen phishing-aanvallen omdat de authenticatiegegevens nooit het apparaat verlaten.
  • Gebruikersgemak: Gebruikers kunnen hun bestaande apparaten gebruiken om zich te authenticeren, zonder de noodzaak voor extra hardware.

Implementatie in uw Organisatie

  • Voorbereiding op de Uitrol: Als uw organisatie al gebruik maakt van FIDO2 security keys voor authenticatie, is het tijd om voorbereidingen te treffen voor deze nieuwe technologie.
  • Beleidsaanpassing: Het beleid omtrent FIDO2 beveiligingsmethoden in Entra ID zal worden uitgebreid om het gebruik van passkeys te ondersteunen.

Actiepunten

  1. Informeer uw IT-team over de komende veranderingen en zorg dat zij klaar zijn om deze nieuwe methode te ondersteunen.
  2. Plan een pilotprogramma om de integratie van device-bound passkeys te testen binnen uw organisatie.
  3. Update uw beveiligingsbeleid om de nieuwe authenticatiemethoden op te nemen.

Afsluiting

De integratie van device-bound passkeys in Microsoft Entra ID markeert een belangrijke stap vooruit in de authenticatietechnologie. Met de belofte van verbeterde beveiliging en gebruiksgemak is dit een ontwikkeling die elke organisatie serieus moet overwegen. Bereid uw team voor op deze verandering en zorg ervoor dat uw systemen klaar zijn voor een veiligere toekomst!

Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van verdere updates en bereid uw organisatie voor op een soepele overgang naar deze nieuwe en veiligere authenticatiemethode. 🛡️🔑

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Entra ID Passkeys