Terug naar het overzicht

11 maart 2024

De Nieuwe Planner in Microsoft Teams

Microsoft heeft een spannende update aangekondigd voor Teams-gebruikers: de Planner in Teams is nu beschikbaar in Public Preview. Deze aankondiging, die eerder op Microsoft Ignite in november werd gedaan, markeert een belangrijke stap voorwaarts in de manier waarop projectmanagement en samenwerking binnen Microsoft 365 worden benaderd. šŸš€

De nieuwe Planner is niet zomaar een update; het is een revolutionaire combinatie van eenvoud, samenwerking, uitgebreide functionaliteiten, en AI-gestuurde optimalisaties, allemaal geĆÆntegreerd in Microsoft Teams. Hier is een diepere duik in wat deze update inhoudt:

Kenmerken van de Nieuwe Planner šŸ“‹

  • GeĆÆntegreerde Werkbeheeroplossing: Volgens Roberto Bojorquez Alfaro, Principal Group Program Manager bij Microsoft, combineert de nieuwe Planner de eenvoud van To Do, de samenwerkingsmogelijkheden van de vorige Planner, de holistische functies van Project for the web, en de AI-aangedreven turbocharger van Microsoft Copilot. Dit maakt het een flexibele, collaboratieve en AI-assisted werkmanagementoplossing die met je meegroeit.
  • Vernieuwde Prestaties en Gebruikerservaring: De update brengt een snellere en meer gestroomlijnde gebruikerservaring met zich mee. Met een vereenvoudigde navigatie verdeeld in drie hoofdsecties ā€“ Mijn Dag, Mijn Taken, en Mijn Plannen ā€“ wordt het navigeren door de app een fluitje van een cent.
  • Alles Op ƉƩn Plek: Met de nieuwe Planner hebben gebruikers toegang tot al hun taken op Ć©Ć©n centrale plek. Dit omvat taken uit verschillende bronnen zoals Loop, Teams vergadernotities, en gemarkeerde e-mails, allemaal toegankelijk met intuĆÆtieve filters en zoekfunctionaliteit.
  • Geavanceerde en Flexibele Plannen: Premium plannen bieden geavanceerde functies zoals Sprintplanning, Doelenweergave, Personenweergave, Tijdlijnweergave met afhankelijkheden, en Aangepaste velden. Bovendien maakt de toegang tot Copilot in Planner Preview het mogelijk om taken te verfijnen, werk te identificeren voor projectdoelen, en inzichten te verkrijgen in de projectstatus.

Toegang tot de Nieuwe Planner šŸŒ

De Public Preview van de nieuwe Planner is nu beschikbaar voor Teams-gebruikers wiens organisaties Public Preview hebben ingeschakeld en over een Microsoft 365-abonnement met Planner beschikken. Gebruikers die geĆÆnteresseerd zijn in de premium functies kunnen een gratis proefperiode starten of een premium licentie aanvragen.

Afsluiting šŸŽÆ

Deze update belooft de manier waarop teams hun werk plannen en beheren aanzienlijk te veranderen, door een meer geĆÆntegreerde, flexibele en AI-ondersteunde benadering te bieden. Of het nu gaat om het beheren van individuele projecten of teaminitiatieven, de nieuwe Planner in Teams is ontworpen om je productiviteit te verhogen en je te helpen en je team sneller door taken en plannen te navigeren.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Planner in Teams