Terug naar het overzicht

02 december 2023

De Nieuwe Microsoft Planner in 2024: Efficiëntie en AI-Gedreven

De lancering van de nieuwe Microsoft Planner in 2024 vertegenwoordigt een revolutionaire verschuiving in werkbeheer. Deze ontwikkeling is een directe reactie op de groeiende behoefte aan geavanceerde en geïntegreerde werkbeheertools in een steeds digitaler wordende werkomgeving. Door de integratie van AI-technologie en verschillende andere productiviteitstools, streeft Microsoft ernaar een naadloze, efficiënte en gebruikersvriendelijke ervaring te bieden.

In een wereld waar de dynamiek van werk constant evolueert, erkent Microsoft de noodzaak van een platform dat niet alleen de huidige werkstijlen ondersteunt, maar ook flexibel genoeg is om toekomstige veranderingen te accommoderen. De nieuwe Planner is ontworpen om de uitdagingen van hedendaags werkbeheer aan te gaan door taken, projecten en samenwerking te stroomlijnen, waardoor het een ideale oplossing is voor zowel individuen als teams.

Met deze innovatieve stap beoogt Microsoft de manier waarop we werken fundamenteel te transformeren, waarbij efficiëntie, samenwerking en intelligentie centraal staan in het beheer van onze dagelijkse taken en projecten.

De Belangrijkste Veranderingen

Een Uniforme Werkbeheerervaring

 • Integratie van Verschillende Tools: Microsoft Planner zal Microsoft To Do, Microsoft Planner en Microsoft Project voor het web samenbrengen in één uniforme ervaring, beschikbaar in Microsoft Teams vanaf de lente van 2024.
 • AI-gedreven Hulp: De introductie van Copilot in Planner zal gebruikers helpen bij het plannen van taken en projecten met behulp van natuurlijke taal.

Acht Nieuwe Functies

 1. Teams-app: Een nieuwe app voor Microsoft Teams biedt een uniforme werkbeheerervaring, geschikt voor individueel en samenwerkingsbeheer.
 2. Projectbeheer: Gebruikers kunnen hun projecten openen, beheren en bewerken binnen de Planner.
 3. Persoonlijke Planning: De mogelijkheid om persoonlijke plannen te maken en te bewerken.
 4. Automatische Takenpopulatie: Taken worden automatisch toegevoegd aan ‘Mijn Dag’ op hun vervaldatum.
 5. Beheer van ‘Mijn Taken’: Een paneel dat alle taken toont waarbij de gebruiker betrokken is.
 6. Toegang tot ‘Mijn Plannen’: Een overzicht van alle taken, projecten en takenlijsten.
 7. Premium Mogelijkheden: Extra functies zoals sprintplanning en taakgeschiedenis, beschikbaar met een Teams Premium-licentie.

planner premium

Gebruiksgemak en Flexibiliteit

 • Schaalbaarheid: De nieuwe Planner is ontworpen om te schalen van eenvoudige taakbeheer tot volledige projectbeheer.
 • Flexibiliteit: Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende sjablonen, views en benaderingen, inclusief agile sprintplanning.

Integratie met Microsoft 365

 • Naadloze integratie met andere Microsoft 365-applicaties zoals Microsoft Loop, Outlook en Viva Goals.

Taakbeheer voor Frontline Teams

 • Voortzetting van taakbeheerfuncties voor frontline-organisaties, inclusief taakpublicatie en voortgangsmonitoring.

Besluit

Met deze ontwikkelingen belooft Microsoft Planner een krachtig hulpmiddel te worden voor het beheren van taken en projecten, van individuele actiepunten tot uitgebreide teaminitiatieven. De combinatie van gebruiksgemak, flexibiliteit en AI-gedreven functionaliteit maakt het een veelbelovende keuze voor gebruikers die hun productiviteit willen maximaliseren.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Planner interface for 2024