Terug naar het overzicht

12 december 2023

De Nieuwe AI-gedreven Functies van Microsoft Purview

In onze digitale en cloud-georiënteerde wereld is het beheren van data complexer dan ooit, met data die nu over verschillende cloudomgevingen, apparaten en on-premises oplossingen wordt opgeslagen en vanuit meerdere locaties wordt benaderd. Dit brengt uitdagingen met zich mee voor het beveiligen en beheren van deze data, vooral met de opkomst van generatieve AI-applicaties. Microsoft Purview, een geïntegreerde oplossing voor databeheer, speelt hierin een cruciale rol.

Belangrijkste Uitdagingen en Oplossingen

  • Beveiliging en Beheer van Diverse Datatypen: Organisaties moeten verschillende typen data (gestructureerd, ongestructureerd, en door AI gegenereerd) beveiligen en beheren over meerdere clouds en locaties heen. Dit vereist een vereenvoudigde aanpak van databeveiliging, governance en compliance die het gehele datalandschap dekt.
  • Fragmentatie van Beveiligingsoplossingen: Veel organisaties gebruiken gemiddeld 10 verschillende oplossingen om hun datalandschap te beveiligen, wat leidt tot hogere kosten en complexiteit in zowel de aankoop als het beheer.
  • Nieuwe Functies in Microsoft Purview: Microsoft Purview biedt nu uitgebreide databescherming, met AI-gedreven dataclassificatietechnologie, datamaps, uitgebreide auditlogs en signalen, en beheertools.

MS Purview

Microsoft Purview’s AI-gedreven Innovaties

  • Uitbreiding van Databescherming: Purview breidt de sfeer van bescherming uit over het gehele datalandschap, waaronder gestructureerde en ongestructureerde datatypen. Dit omvat een uniform platform voor het ontdekken, labelen en classificeren van data over verschillende data bronnen heen.
  • Beveiliging voor Generatieve AI-applicaties: Purview stelt organisaties in staat hun data te beschermen over alle generatieve AI-applicaties heen, met uitgebreide zichtbaarheid in het gebruik van deze apps en uitgebreide bescherming met kant-en-klare en aanpasbare beleidsregels.
  • Supercharging Security en Compliance: Purview’s mogelijkheden voor Microsoft Security Copilot zijn nu beschikbaar in preview. Deze functies versterken de teams voor beveiligingsoperaties, gegevensbeveiliging en compliance door real-time analyse, samenvatting en natuurlijke taalondersteuning.
  • Nieuwe Communicatie Compliance Mogelijkheden: Purview introduceert geavanceerde detectie binnen Communication Compliance, waardoor organisaties risicovolle communicatie kunnen identificeren en markeren, ongeacht de bron.
  • Informatiebescherming en Data Loss Prevention: Nieuwe releases in Microsoft Purview Information Protection omvatten geavanceerde classificatie en labelingsmogelijkheden, terwijl nieuwe mogelijkheden in Data Loss Prevention een uitgebreide bescherming van data bieden.
  • Insider Risk Management en Adaptive Protection: Deze functies detecteren kritieke gegevensbeveiligingsrisico’s gegenereerd door insiders in diverse digitale landschappen en bieden adaptieve gegevensbeveiliging van risicodetectie tot respons.

Deze nieuwste aankondigingen van Microsoft Purview zijn spannende toevoegingen om uw data te beveiligen en te beheren in het tijdperk van AI, waardoor u beter uitgerust bent om te voldoen aan de uitdagingen van databeveiliging en -beheer. Wilt u voldoen aan de vereisten van CIS, NIS2, SOC2 of GDPR? Overweeg dan de implementatie van Microsoft Purview. Neem voor deskundige ondersteuning en advies contact op met ALTA-ICT. Zij kunnen u helpen om aan deze belangrijke compliance-normen te voldoen.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Purview