Terug naar het overzicht

04 februari 2024

Boost Productiviteit met Microsoft 365 op Apple Vision Pro

In de voortdurend evoluerende wereld van technologie introduceert Apple Vision Pro een nieuw tijdperk in ruimtelijke computing, gecomplementeerd door de vertrouwde Microsoft 365-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Teams. Deze integratie markeert een significante vooruitgang in hoe professionals en studenten hun dagelijkse taken benaderen, met productiviteit en samenwerking in het vooruitzicht.

Wat is Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro staat aan de voorhoede van de technologische innovatie, waarbij de grenzen van traditionele computing worden verlegd naar een meer intuïtieve en interactieve ervaring. Het apparaat maakt gebruik van ruimtelijke computing, een technologie die digitale inhoud naadloos integreert met de fysieke wereld om ons heen, waardoor gebruikers kunnen interageren met virtuele objecten alsof ze in hun eigen ruimte aanwezig zijn. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor werk, leren en creativiteit, waarbij gebruikers volledig ondergedompeld zijn in hun digitale omgeving, terwijl ze toch verbonden blijven met hun fysieke omgeving.

Microsoft 365 op Apple Vision Pro: Een Nieuwe Dimensie van Productiviteit

Met de integratie van Microsoft 365-apps op Apple Vision Pro, worden de dagelijkse productiviteitstools die professionals vertrouwen, zoals Word, Excel, PowerPoint en Teams, geoptimaliseerd voor de revolutionaire mogelijkheden van ruimtelijke computing. Dit betekent dat u door een document in Word kunt bladeren, een presentatie in PowerPoint kunt oefenen, uw gegevens in Excel kunt visualiseren en kunt samenwerken met collega’s, allemaal terwijl u volledig ondergedompeld bent in uw omgeving.

Belangrijkste Functionaliteiten:

 • Creatie en Bewerking: Maak en bewerk documenten, presentaties en spreadsheets met de vertrouwde functionaliteit van Microsoft 365-apps.
 • Samenwerking en Delen: Deel bestanden, co-auteur documenten en werk in realtime samen met collega’s, ongeacht uw locatie.
 • Microsoft Copilot Integratie: Gebruik Microsoft Copilot om documenten te creëren, te bewerken en te chatten, waardoor uw werkstroom wordt gestroomlijnd en uw productiviteit wordt verhoogd.
 • Vergaderingen en Communicatie: Host en neem deel aan vergaderingen of chat met vrienden, familie en collega’s via Microsoft Teams, geoptimaliseerd voor Apple Vision Pro.

Eenvoudige Setup:

Het installeren van Microsoft 365-apps op Apple Vision Pro is eenvoudig. Zorg ervoor dat u beschikt over een Microsoft 365-abonnement en download de apps via de App Store op uw Apple Vision Pro. Meld u aan met uw persoonlijke, werk- of schoolaccount van Microsoft en u bent klaar om uw productiviteit naar een hoger niveau te tillen.

Microsoft 365 productivity apps on Apple Vision Pro

Vooruit Kijken

Het is belangrijk om de beperkingen van de Microsoft 365-apps op Apple Vision Pro te erkennen, aangezien dit de gebruikerservaring kan beïnvloeden. Hier volgt een samenvatting van de functies die momenteel niet worden ondersteund:

 1. Apparaatbeheer: De mogelijkheid om apparaten te beheren en te configureren via de Microsoft 365-apps is niet beschikbaar op Apple Vision Pro.
 2. Microsoft 365 Accountbeheer: Het beheren van Microsoft 365-accounts direct vanuit de apps is niet mogelijk.
 3. Tekenen met Inkt: De functionaliteit om notities of annotaties te maken met digitale inkt is niet geïntegreerd.
 4. Invoegen van Camera: Het direct invoegen van afbeeldingen of documenten met de camera van het apparaat wordt niet ondersteund.
 5. Invoegen van Audio: De optie om audiobestanden in te voegen in documenten of presentaties ontbreekt.
 6. PowerPoint Presentatorcoach: Deze AI-gestuurde functie die feedback geeft op presentatievaardigheden, is niet beschikbaar.
 7. PowerPoint Selectiepaneel: Het paneel voor het selecteren en beheren van verschillende elementen in een presentatie is niet toegankelijk.
 8. PowerPoint Cameo: De Cameo-functie, die de presentator in de presentatie kan integreren, wordt niet ondersteund.
 9. Excel Scan naar Tabel: De mogelijkheid om gegevens van een afgedrukt document naar een Excel-tabel te scannen is niet aanwezig.
 10. Twee-factor Authenticatie: Het proces voor twee-factor authenticatie om in te loggen op de apps wordt niet ondersteund.

Conclusie

Deze beperkingen kunnen van invloed zijn op gebruikers die afhankelijk zijn van deze specifieke functies voor hun dagelijkse werkzaamheden. Het is belangrijk voor potentiële gebruikers om deze beperkingen te overwegen bij het plannen van de integratie van Microsoft 365-apps op Apple Vision Pro in hun werkprocessen.

De samensmelting van Microsoft 365-apps met Apple Vision Pro’s ruimtelijke computing opent nieuwe deuren voor productiviteit en samenwerking, ondanks enkele huidige beperkingen. Deze integratie belichaamt de toekomst van werk, waarbij de fysieke en digitale wereld samenkomen, en wijst op een pad van voortdurende innovatie en verbetering in technologische samenwerkingstools.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft 365 on Apple Vision Pro