Terug naar het overzicht

14 december 2023

AI-Hub in Microsoft Purview: Geavanceerde Risicobeheersing

In de dynamische wereld van vandaag, waar kunstmatige intelligentie (AI) steeds meer geïntegreerd raakt in zakelijke processen, wordt databeveiliging steeds belangrijker. Microsoft Purview speelt hierin een sleutelrol door uitgebreide data governance, bescherming, en beheer te bieden. Deze tool stelt organisaties in staat om hun gegevenslandschap te beheren, te beschermen en te besturen, wat cruciaal is in een tijdperk waarin data de kern vormt van alle zakelijke activiteiten.

Microsoft Purview en Microsoft Defender

De integratie van Microsoft Purview met Microsoft Defender versterkt de beveiliging van zowel gegevens als beveiligingsworkloads. Samen bieden ze een krachtige verdediging tegen de complexiteit en risico’s die gepaard gaan met AI-adoptie.

Uitgebreide Zichtbaarheid en Bescherming

Organisaties kunnen met Purview en Defender hun zichtbaarheid vergroten op hoe AI wordt gebruikt binnen hun operaties. Dit omvat het blokkeren van risicovolle AI-applicaties en het implementeren van op maat gemaakte beleidsregels om datalekken te voorkomen en te voldoen aan compliance-eisen. Dit zorgt voor een veiliger AI-gebruik en helpt organisaties om de uitdagingen van AI-adoptie effectief aan te gaan.

AI-Hub in Microsoft Purview

De AI-hub binnen Microsoft Purview is een innovatieve tool die essentiële inzichten biedt in de interacties van gebruikers met AI-toepassingen. Deze hub automatiseert de ontdekking van gegevensbeveiligingsrisico’s, waardoor organisaties beter in staat zijn om te identificeren hoe hun gevoelige gegevens worden gebruikt binnen AI-omgevingen. De AI-hub biedt een gedetailleerd overzicht van de totale prompts die naar AI-toepassingen worden gestuurd, inclusief de gevoelige informatie die in deze prompts is opgenomen. Daarnaast geeft het inzicht in het aantal gebruikers dat met deze toepassingen interageert en hun bijbehorende risiconiveaus. Deze functionaliteit maakt het mogelijk voor beheerders om diepgaand onderzoek te doen naar specifieke activiteiten, beleidsnamen en de gevoelige informatie in AI-prompts, en biedt zo een krachtige tool voor organisaties om hun data-integriteit in een AI-rijke omgeving te waarborgen.

AI hub

Microsoft Defender voor Cloud Apps

Dit platform is uitgebreid met meer dan 400 generatieve AI-apps, waardoor organisaties inzicht krijgen in het gebruik van deze apps en de daaraan verbonden risico’s.

Compliance en Naleving

Compliance en naleving zijn van essentieel belang in de huidige data-gedreven wereld. Microsoft Purview biedt uitgebreide ondersteuning om organisaties te helpen voldoen aan zakelijke en regelgevende vereisten. Dit wordt mogelijk gemaakt door functies zoals audit, eDiscovery en datalifecyclemanagement.

Audit en eDiscovery

Met de audit- en eDiscovery-functies van Purview kunnen organisaties interacties van gebruikers met AI-tools vastleggen, onderzoeken en bewaren. Dit is cruciaal voor juridische doeleinden, zoals in gevallen van onderzoek, audits, of gerechtelijke procedures.

Data Lifecycle Management

Data Lifecycle Management binnen Purview helpt organisaties bij het beheren van hun bewaar- en verwijderingsbeleid voor gegevens die worden gegenereerd of gebruikt in AI-tools. Dit is van groot belang in een tijdperk waarin de hoeveelheid data exponentieel groeit en de naleving van dataregelgeving steeds complexer wordt. Deze tool stelt organisaties in staat om hun data effectief te beheren en te voldoen aan zowel interne als externe compliance vereisten.

Implementatieondersteuning door ALTA-ICT

Het implementeren van Microsoft Purview kan complex zijn. Alta-ICT kan uw organisatie ondersteunen bij het integreren van Purview in uw IT-infrastructuur, zodat u kunt profiteren van de uitgebreide beveiligings- en compliance-mogelijkheden die het biedt.

Conclusie

Microsoft Purview biedt een alomvattende oplossing om gegevens te beschermen in een AI-eerste wereld, waardoor organisaties AI-technologieën veilig en zelfverzekerd kunnen adopteren. Met de expertise van Alta-ICT kunt u Purview effectief inzetten en uw data optimaal beveiligen. Plan hier een afspraak met ons in.

Meer weten?

Neem contact op